Citrony vydrhneme kartáčkem, nastrouháme kůru a šťávu vymačkáme. Ve vodní lázní rozpustíme máslo, vmícháme citronovou šťávu, nastrouhanou kůru a cukr. Odstavíme a šlehačem zašleháme vejce. Znovu dáme do vodní lázně a ještě chvíli šleháme. Necháme vychladnout.
2
Použijeme k plnění řezů nebo jen k potření povrchu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
jaja
|27. 5. 2012 17:15
krém mi ztuhl nádherně ... takže jste Olgo nejspíš někde udělala chybu.
Za mě je tento recept jednoduchý a chuťově skvělý ... :)
olga
|2. 4. 2012 19:31
krém jsem vyzkoušela přesně podle receptu a nestuhnul. Tak jsem asi hloupá nebo si tu někdo dělá legraci bylo mi to hned podezřelé ale řídila jsem se heslem neodsuzuj dokud nevyzkoušíš. Tak ted můžu říci že chuť výborná ale nestuhne :-X
zdenka supolova
|7. 12. 2009 18:13
To máslo se nechá úplně rozpustit a po dohotovení krému zase ztuhnout?Je mi to podezřelé,dělám krémy jen z povoleného másla,tak se radši ptám.
Hospodyňka
|16. 1. 2008 20:30
Tenhle krém, znám, je chuťově vynikající, velice pikantní.
barča
|16. 1. 2008 16:43
To mě Heleno zaujalo, nedovedu si představit jakou má výsledný krém konzistenci ?