Rýži zalijte studenou vodou a nechte 12 hodin bobtnat. Vsypte do cedníku a propláchněte studenou vodou. Rýži dejte vařit asi na 45 minut do 400 ml vody se 60 g cukru a citronovou kůrou na velmi mírný plamen. Poté kůru vyjměte a rýži nechte vychladnout. V misce ušlehejte tři žloutky s 90 g cukru do pěny. Vmíchejte do rýže spolu s citronovou šťávou. Z mouky, másla, zbylého cukru, soli a jednoho žloutku připravte křehké těsto a dejte zabalené do fólie na hodinu do chladu.
2
Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto ještě jednou prohněťte a mezi dvěma fóliemi rozválejte. Vyložte jím formu o průměru 32 cm i s okraji, které dobře vymačkejte. Navrch položte kruh z pečicího papíru, vsypte suché fazole nebo keramické korálky na zatížení a pět minut předpečte, až těsto zezlátne. Na těsto rozestřete rýži promíchanou se žloutky. Pečte ještě 20 minut. Ozdobte tenkými proužky kůry a okraje pocukrujte.