• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Citrónový koláč po anglicku
Napište svůj komentář k receptu

Citrónový koláč po anglicku

autor: Fairin
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Citrónový koláč po anglicku
Citrónový koláč po anglicku
Citrónový koláč po anglicku
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Korpus
    • 120
      g sušenky křehké, drobivé (např. Digestive)
    • 60
      g máslo rozpuštěné
    • 1
      lžíce cukr krystal nebo med
  • Krém
    • 1
      dl smetana ke šlehání co nejhustší, aspoň 33 nebo 40%
    • 180
      g kondenzované mléko slazené
    • 2
      ks citron velké, chemicky neošetřené

Postup přípravy receptu

1
Sušenky rozdrtíme, přidáme rozpuštěné máslo a lžíci cukru nebo medu, dobře promícháme a natlačíme do dortové formy vyložené pečicím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 8 minut. Necháme vychladnout.
2
Mezitím si připravíme krém. Do misky nalejeme hustou smetanu (čím hustší, tím je krém lepší), přilejeme slazené kondenzované mléko a přidáme citronovou kůru. Zamícháme a do směsi za stálého míchání pomalu přiléváme citronovou šťávu. Je to neuvěřitelné, ale směs tím zhoustne.
3
Dobře zamíchaný krém hned nalijeme na vychladlý korpus a dáme chladit do ledničky aspoň na 3-4 hodiny. Nejlepší je druhý den, pokud vydrží...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Nadívané křepelky po anglicku

Nadívané křepelky po anglicku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MItula | 31. 5. 2016 13:31

    Já zkoušela koláč v neděli a když vidím tu pochvalu, musím se ozvat, protože mi krém netuhnul a celkový dojem byl nesnesitelně přeslazeně kyselý na tu malou vrstvu sušenek a tak letěl do koše a měla jsem fakt nerva, protože takhle ohrnovat nos jsem neviděla ani svého nenažraného bratra, který sní kde co. Podotýkám že nejsem žádný začátečník a tak mi ta chvála přijde víceméně jako samochvála.

  • Verelin | 31. 5. 2016 12:35

    Úžasný letní moučník! Studený z lednice, osvěžující citronová chuť, sladký tak akorát. Hodně nizoučký, ale tak to má asi být - podle fotky. Dávám 1*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dorty Řezy Pečení Chlazení Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krystal Kondenzované mléko Máslo Smetana ke šlehání Sušenky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bezinkový likér

Bezinkový likér

Domácí kečup

Domácí kečup

Jehněčí plec pečená

Jehněčí plec pečená

Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou

Zapékané těstoviny se špenátem a…

Bramborová polévka s houbami a uzeninou

Bramborová polévka s houbami a…

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Měkké sušenky s čokoládou

Měkké sušenky s čokoládou

Masová minutka na zeleno - rychle a chutně

Masová minutka na zeleno - rychle a…

Vanilkový krém

Vanilkový krém

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

43
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
40
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
25
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
21
Kapustovo - houbová polévka
Kapustovo - houbová…
15
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Deník Aha! 11.10.2025

Deník Aha! 11.10.2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 11.–12. 10. 2025: Kdo si finančně polepší a koho čekají dny plné úspěchu?

Horoskop na víkend 11.–12. 10. 2025: Kdo si finančně polepší a koho čekají dny plné úspěchu?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Návrat Zdeňka Trošky: Porazil zákeřné bacily! Nesmí do kontaktu s lidmi

Návrat Zdeňka Trošky: Porazil zákeřné bacily! Nesmí do kontaktu s lidmi

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Citronový chlebíček s borůvkami
Citronový chlebíček s borůvkami
Citronový chlebíček s mandlemi
Citronový chlebíček s mandlemi
Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Citronový koláč z mléčné rýže
Citronový koláč z mléčné rýže
Citronový krém
Citronový krém
Citronový krém
Citronový krém
  • Recepty.cz
  • Citrónový koláč po anglicku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact