dl
smetana ke šlehání
co nejhustší, aspoň 33 nebo 40%
180
g
kondenzované mléko
slazené
2
ks
citron
velké, chemicky neošetřené
Postup přípravy receptu
1
Sušenky rozdrtíme, přidáme rozpuštěné máslo a lžíci cukru nebo medu, dobře promícháme a natlačíme do dortové formy vyložené pečicím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 8 minut. Necháme vychladnout.
2
Mezitím si připravíme krém. Do misky nalejeme hustou smetanu (čím hustší, tím je krém lepší), přilejeme slazené kondenzované mléko a přidáme citronovou kůru. Zamícháme a do směsi za stálého míchání pomalu přiléváme citronovou šťávu. Je to neuvěřitelné, ale směs tím zhoustne.
3
Dobře zamíchaný krém hned nalijeme na vychladlý korpus a dáme chladit do ledničky aspoň na 3-4 hodiny. Nejlepší je druhý den, pokud vydrží...
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
MItula
|31. 5. 2016 13:31
Já zkoušela koláč v neděli a když vidím tu pochvalu, musím se ozvat, protože mi krém netuhnul a celkový dojem byl nesnesitelně přeslazeně kyselý na tu malou vrstvu sušenek a tak letěl do koše a měla jsem fakt nerva, protože takhle ohrnovat nos jsem neviděla ani svého nenažraného bratra, který sní kde co. Podotýkám že nejsem žádný začátečník a tak mi ta chvála přijde víceméně jako samochvála.