lžíce
citronová kůra
z chemicky neošetřeného citronu
1
lžíce
citronová šťáva
100
ml
sladká smetana
Poleva
200
ml
červené víno
100
g
cukr
krupice
1
balení
vanilkový cukr
nebo 1 vanilkový lusk
1
lžíce
citronová šťáva
skořice
trocha
500
g
ostružiny
nebo Maliny
Postup přípravy receptu
1
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek. Tento pudink vlijeme do vymazané na srnčí hřbet pečící formy. Do pekáče nalijeme vodu, vložíme pečící formu s pudinkem a dáme péct. Pečeme při 170 °C cca 30-35 minut.
2
Poleva: červené víno, cukr drobný, vanilkový nebo vanilkový lusk, skořici a citrónovou šťavu, svaříme. Přidáme ovoce.
3
Touto polevou poléváme moučník, který jsme nakrájeli na jednotlivé porce na talíř.