Nádherně vláčná bábovka vonící po citronech, pomerančích a citronovém tymiánu, dozdobená stákající citronovou polevou a kandovaným ovocem, se bude skvěle vyjímat na svátečním stole.
Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, cukr a lístky z tymiánu. V misce prošlehejte vejce s olejem, mlékem a citrusovou kůrou. Tekutou směs vmíchejte do sypké, postačí vařečkou.
Bábovkovou formu důkladně vymažte máslem a vysypte moukou. Do formy nalijte těsto a bábovku dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C, asi 45 minut. Doba pečení závisí na velikosti formy a na jejím materiálu – jinak se peče v silikonu, jinak v litině. Propečení vyzkoušejte pomocí špejle.
3
Hotovou bábovku ještě zatepla vyklopte z formy. Pokud to nepůjde samo, přehoďte přes horkou formu mokrou utěrku. Bábovku nechte vychladnout. Mezitím umíchejte polevu. Cukr prosejte přes jemné sítko do mísy, promíchejte ho s horkou vodou a šťávou z citrusů. Podle potřeby přidejte tekutiny, poleva by měla být hustá, ale stále tekutá. Bábovku dejte na servírovací podnos, zalijte polevou, ozdobte kandovaným ovocem a snítkami tymiánu.