Hrubě nastrouhanou cuketu v míse smícháme s čerstvě vymačkanou šťávou a nastrouhanou kůrou (pouze žlutá část) z celého citronu. Přidáme vejce, vlažný tuk, cukry, mouku a prášek do pečiva. Vše řádně promícháme a těsto nandáme do máslem vymazané a hrubou moukou (kokosem) vysypané bábovkové formy. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dozlatova, vyzkoušíme špejlí.
2
Před podáváním můžeme pocukrovat nebo bábovku přelít citronovou polevou. Množství cukru v těstě dáváme podle toho, zda po upečení bábovku jen pocukrujeme nebo jí budeme polévat citronovou polevou. Poleva je více sladká a tak bychom měli bábovku přeslazenou.
Úplně nej bábovka. Nebyl nikdo, komu by nechutnala. Stala se TOP bábovkou naší rodiny. během dvou týdnů, třikrát upečena. Doporučuji a děkuji za recept.
Marta
|25. 11. 2016 11:56
Je úžasná, cuketa v ní není vůbec poznat, je vláčná a nadýchaná, pěkně nakyslá po citrónu. Cukru jsem dala jen 150 g a stačí to bohatě.
Kačka
|3. 9. 2016 08:13
Pekla jsem jí včera a teď si jí dáváme i k snídani. Je výborná :-* :-* :-*
Matějka
|23. 8. 2016 15:40
Líbila se mi a tak jsem jí zkusil. Citrony mám rád a cuketa mi nevadí. Bábovka je Výborná s velkým V a manželce taky chutná.
Lenka Sobotková
|1. 3. 2016 16:52
Každému můžu jen a jen doporučit, protože je vážně výborná, žádná vysušená dusivka.
Olina
|5. 9. 2015 19:11
Je výborná, děkuji za recept a určitě doporučuji. :-)
Doublerka
|6. 7. 2015 20:01
Děkuji za recept, je skvělá. Určit brzy uděláme znovu.