Tyčinky se povedly hned napoprvé...dala jsem na rady v komentářích a na 1 porci použila 170g mouky, vodu jsem nedávala, měla jsem větší citron...a výsledek vynikající :-* Pekla jsem na 180 stupňů cca 15 min, než na povrchu poleva začala růžovět.
Tyčinky se povedly hned napoprvé...dala jsem na rady v komentářích a na 1 porci použila 170g mouky, vodu jsem nedávala, měla jsem větší citron...a výsledek vynikající :-* Pekla jsem na 180 stupňů cca 15 min, než na povrchu poleva začala růžovět.
baruhoudkova
|19. 12. 2012 17:21
Tak těstíčko ted čeká na vychladnutí:)
Akorát jsem do té polevy ještě přidala:citr.štávu,vodu a citronovou kůru(koření) <3
zatinka
|22. 12. 2011 14:32
Mě se tyčinky podařily a z mého letošního cukroví jsou chuťově jednoznačně nejlepší. ALE: mouky je třeba přidat určitě více, odhaduji, že jsem dala celkově 150-160 g a musela jsem ještě podsypávat. Možná také záleží i na velikosti citronu a množství šťávy, já přidala šťávy hodně. Pekla jsem podle receptu na 110°C v horkovzdušné troubě, ale určitě ne udaných 25 min, spíše tak 35 min. Hodně nakynuly do výšky, takže opravdu stačí nižší plát těsta. Po upečení to byly takové suchárky, ale po týdnu v lednici jsou naprosto vynikající a měkoučké.
Tak za mě tedy nic extra. Těsto se dělá dobře, peče se to taky fajn. Výsledek je tyčka s ně moc chutným těstem, chutná je jen ta poleva. Poleva navíc udělá takovou krustu, ze které těsto vypadává. Moc jsem se na ně těšila, milujeme limetku...
Jarka
|18. 12. 2010 20:54
Tyčinky peču už 4 roky, zmizí jako první a všem chutnají. Těsto je sice trochu řidší, ale v původním receptu je, že se musí nechat 2 hodiny odležet, těsto je potom OK. Já sice nedělám tyčinky, ale měsíčky. Vezme formičku na kolečka a pomocí ní vykrajuji měsíčky, takto vykrajuji i vanilkové rohlíčky. Tyčinky nepeču tak dlouho asi 15 minut, ale při teplotě 180° C.
Petra
|8. 12. 2010 13:33
A proč naposledy?Nepovedly se nebo nechutnaly?
Veronika Rovenská
|20. 12. 2008 14:04
I mě se tyčinky povedly! Těsto jsem nechala odležet přes noc v lednici a pak ho vyválela pomocí fólie. Šlo to snadno a rychle. Tyčinky jsou výýýýborné! Škoda, že už žádné nejsou... Dnes je jdu péct znova a rovnou z dvojité dávky. Ale tentokrát je dobře schovám :-))
Lenka Sedlářová
|20. 12. 2008 12:25
Taky se hlásím k těm, kterým se povedly. A byly tak dobré, že jako jediné cukroví, z toho co jsem upekla, se nedožily rána. :)
Eva Červenková
|20. 12. 2008 10:28
to jsem ráda , že nejsem jediná komu se povedly :-)
Lucie Cenek
|18. 12. 2008 19:37
no já jsem to dělala,ale musela jsem pridat vice mouky,jinak výborné!!!!!
angelika trejbalova
|12. 12. 2008 21:42
Zkusila jsem je poprvé a také naposledy.
Veronika Frydrychová
|11. 12. 2008 15:21
oprava nepodařily
Veronika Frydrychová
|11. 12. 2008 15:20
Mě se tyčinky taky nepodařili. S těstem se špatně pracuje.
Tereza J.
|9. 12. 2008 18:13
Lenka, najlepšia je vlastná skúsenosť. O výsledku rozhodujú často úplné maličkosti. Ja osobne nepovažujem za zlý žiadny recept, zlý môže byť len môj technologický postup. Ak robím cesto, vidím, akú má konzistenciu a podľa toho sa prispôsobím, nemôžem očakávať, že sa cesto prispôsobí mne :))) Čas pečenia závisí tiež od druhu rúry, ktorú vlastním, určite nie od receptu. V tom môže byť čas skutočne len orientačný. Viem, že toto všetko chce skúsenosti, ale ja osobne by som nenapádala recept ani autorku, ak sa mi niečo nepodarí. Aj jedlo, ktoré robíme roky, sa práve v tej najmenej vhodnej chvíli môže nepodariť, však ?
Eva Červenková
|9. 12. 2008 17:33
tak já jsem recept před vložením vyzkoušela a povedlo se, ingrediencí jsem dala přesně podle receptu, když nepočítám mouku na posypání, s délkou pečení je trochu potíž, v původním receptu je 15-20minut, já je pekla déle, což jsem ohadla tak na těch 25min, možná 30, což ale přeci nevadí, když to stejnak kontrolujeme..posílala jsem i foto, tak snad bude přidáno...
Lenka H.
|9. 12. 2008 13:30
Jsem ráda za Vaše komentáře.Také jsem zkusila.... mám ráda citronovou příchuť, jenže důvěřuju receptům a taky jsem výsledkem byla zklamaná...A to tam ještě napsali: udělejte rovnou z dvojité dávky :-)
Markéta Pavlíková
|9. 12. 2008 09:40
Včera jsem tyčinky vyzkoušela, mám několik dodatků: mouky rozhodně víc než 120 g, tyčinky vysoké 5mm jsou příliš tlusté a za uvedený čas při uvedené teplotě se neupekly, druhou dávku jsem dělala těsto vysoké jen 2mm a pekla asi 30 minut při zhruba 140 - 150 stupních. terpve pak byly tyčinky jedlé.
Zdena z JM
|9. 12. 2008 08:36
Ten recept je špatný už na první pohled.Stejné množství másla a mouky a k tomu ještě žloutek,lžíce mléka a citronová šťáva. Z toho přece nikdy nemůže vzniknout těsto, které by se dalo vyválet. Není tam nějaká chyba?
Helena Stříbrná
|9. 12. 2008 08:13
Tento recept je na ONA Dnes a v diskuzi je mnoho reakcí o tom, že se tyčinky nepodařily.
Marie Šindelová
|9. 12. 2008 08:03
Tento recept jsem včera vyzkoušela,mě sice nenadchl jelikož citron nemusím,ale rodiče/milují citronové oplatky/byli v sedmém nebi.Musela jsem ale přidávat mouku,protože jinak to bylo blátíčko a to jsem nedala ani tu lžíci mléka.