• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Citronové tyčinky
Napište svůj komentář k receptu

Citronové tyčinky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Citronové tyčinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 120
      g máslo
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 1
      žloutek
    • 1
      lžíce mléko
    • 1
      ks citron lze použít i limetková
  • Poleva
    • 1
      bílek
    • 150
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme těsto z másla, mouky, žloutku, lžíce mléka, citr.štávy a kůry a dáme vychladit.
2
Mezitím umícháme polevu z bílku a cukru, z těsta vyválíme plát asi 5 mm silný, zarovnáme rádýlkem nebo nožem, potřeme polevou, nakrájíme na tyčinky.
3
Pomocí nože přeneseme na plech s pečícím papírem, pečeme v mírně vyhřáté troubě na 110 °C asi 25 minut. Uložíme v chladu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Losos a krémové citronové brambory

Losos a krémové citronové brambory

Citronové těstoviny

Citronové těstoviny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sivi12 | 22. 12. 2012 23:20

    Tyčinky se povedly hned napoprvé...dala jsem na rady v komentářích a na 1 porci použila 170g mouky, vodu jsem nedávala, měla jsem větší citron...a výsledek vynikající :-* Pekla jsem na 180 stupňů cca 15 min, než na povrchu poleva začala růžovět.

  • sivi12 | 22. 12. 2012 23:20

    Tyčinky se povedly hned napoprvé...dala jsem na rady v komentářích a na 1 porci použila 170g mouky, vodu jsem nedávala, měla jsem větší citron...a výsledek vynikající :-* Pekla jsem na 180 stupňů cca 15 min, než na povrchu poleva začala růžovět.

  • baruhoudkova | 19. 12. 2012 17:21

    Tak těstíčko ted čeká na vychladnutí:) Akorát jsem do té polevy ještě přidala:citr.štávu,vodu a citronovou kůru(koření) <3

  • zatinka | 22. 12. 2011 14:32

    Mě se tyčinky podařily a z mého letošního cukroví jsou chuťově jednoznačně nejlepší. ALE: mouky je třeba přidat určitě více, odhaduji, že jsem dala celkově 150-160 g a musela jsem ještě podsypávat. Možná také záleží i na velikosti citronu a množství šťávy, já přidala šťávy hodně. Pekla jsem podle receptu na 110°C v horkovzdušné troubě, ale určitě ne udaných 25 min, spíše tak 35 min. Hodně nakynuly do výšky, takže opravdu stačí nižší plát těsta. Po upečení to byly takové suchárky, ale po týdnu v lednici jsou naprosto vynikající a měkoučké.

  • HankaN | 9. 12. 2011 14:08

    Tak za mě tedy nic extra. Těsto se dělá dobře, peče se to taky fajn. Výsledek je tyčka s ně moc chutným těstem, chutná je jen ta poleva. Poleva navíc udělá takovou krustu, ze které těsto vypadává. Moc jsem se na ně těšila, milujeme limetku...

  • Jarka | 18. 12. 2010 20:54

    Tyčinky peču už 4 roky, zmizí jako první a všem chutnají. Těsto je sice trochu řidší, ale v původním receptu je, že se musí nechat 2 hodiny odležet, těsto je potom OK. Já sice nedělám tyčinky, ale měsíčky. Vezme formičku na kolečka a pomocí ní vykrajuji měsíčky, takto vykrajuji i vanilkové rohlíčky. Tyčinky nepeču tak dlouho asi 15 minut, ale při teplotě 180° C.

  • Petra | 8. 12. 2010 13:33

    A proč naposledy?Nepovedly se nebo nechutnaly?

  • Veronika Rovenská | 20. 12. 2008 14:04

    I mě se tyčinky povedly! Těsto jsem nechala odležet přes noc v lednici a pak ho vyválela pomocí fólie. Šlo to snadno a rychle. Tyčinky jsou výýýýborné! Škoda, že už žádné nejsou... Dnes je jdu péct znova a rovnou z dvojité dávky. Ale tentokrát je dobře schovám :-))

  • Lenka Sedlářová | 20. 12. 2008 12:25

    Taky se hlásím k těm, kterým se povedly. A byly tak dobré, že jako jediné cukroví, z toho co jsem upekla, se nedožily rána. :)

  • Eva Červenková | 20. 12. 2008 10:28

    to jsem ráda , že nejsem jediná komu se povedly :-)

  • Lucie Cenek | 18. 12. 2008 19:37

    no já jsem to dělala,ale musela jsem pridat vice mouky,jinak výborné!!!!!

  • angelika trejbalova | 12. 12. 2008 21:42

    Zkusila jsem je poprvé a také naposledy.

  • Veronika Frydrychová | 11. 12. 2008 15:21

    oprava nepodařily

  • Veronika Frydrychová | 11. 12. 2008 15:20

    Mě se tyčinky taky nepodařili. S těstem se špatně pracuje.

  • Tereza J. | 9. 12. 2008 18:13

    Lenka, najlepšia je vlastná skúsenosť. O výsledku rozhodujú často úplné maličkosti. Ja osobne nepovažujem za zlý žiadny recept, zlý môže byť len môj technologický postup. Ak robím cesto, vidím, akú má konzistenciu a podľa toho sa prispôsobím, nemôžem očakávať, že sa cesto prispôsobí mne :))) Čas pečenia závisí tiež od druhu rúry, ktorú vlastním, určite nie od receptu. V tom môže byť čas skutočne len orientačný. Viem, že toto všetko chce skúsenosti, ale ja osobne by som nenapádala recept ani autorku, ak sa mi niečo nepodarí. Aj jedlo, ktoré robíme roky, sa práve v tej najmenej vhodnej chvíli môže nepodariť, však ?

  • Eva Červenková | 9. 12. 2008 17:33

    tak já jsem recept před vložením vyzkoušela a povedlo se, ingrediencí jsem dala přesně podle receptu, když nepočítám mouku na posypání, s délkou pečení je trochu potíž, v původním receptu je 15-20minut, já je pekla déle, což jsem ohadla tak na těch 25min, možná 30, což ale přeci nevadí, když to stejnak kontrolujeme..posílala jsem i foto, tak snad bude přidáno...

  • Lenka H. | 9. 12. 2008 13:30

    Jsem ráda za Vaše komentáře.Také jsem zkusila.... mám ráda citronovou příchuť, jenže důvěřuju receptům a taky jsem výsledkem byla zklamaná...A to tam ještě napsali: udělejte rovnou z dvojité dávky :-)

  • Markéta Pavlíková | 9. 12. 2008 09:40

    Včera jsem tyčinky vyzkoušela, mám několik dodatků: mouky rozhodně víc než 120 g, tyčinky vysoké 5mm jsou příliš tlusté a za uvedený čas při uvedené teplotě se neupekly, druhou dávku jsem dělala těsto vysoké jen 2mm a pekla asi 30 minut při zhruba 140 - 150 stupních. terpve pak byly tyčinky jedlé.

  • Zdena z JM | 9. 12. 2008 08:36

    Ten recept je špatný už na první pohled.Stejné množství másla a mouky a k tomu ještě žloutek,lžíce mléka a citronová šťáva. Z toho přece nikdy nemůže vzniknout těsto, které by se dalo vyválet. Není tam nějaká chyba?

  • Helena Stříbrná | 9. 12. 2008 08:13

    Tento recept je na ONA Dnes a v diskuzi je mnoho reakcí o tom, že se tyčinky nepodařily.

  • Marie Šindelová | 9. 12. 2008 08:03

    Tento recept jsem včera vyzkoušela,mě sice nenadchl jelikož citron nemusím,ale rodiče/milují citronové oplatky/byli v sedmém nebi.Musela jsem ale přidávat mouku,protože jinak to bylo blátíčko a to jsem nedala ani tu lžíci mléka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citron Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelné závitky s mletým masem

Zelné závitky s mletým masem

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Tulácký guláš

Tulácký guláš

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Cuketa z trouby

Cuketa z trouby

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)

Listové šátečky se zelím (zelnou…

Pomazánka se sušenými rajčaty

Pomazánka se sušenými rajčaty

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

279
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
214
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
168
Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Zeleninový salát s…
57
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
39
Krémová polévka z červené řepy
Krémová polévka z…

Zajímavé články

Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
AHA.cz Dvořáková z kriminálky Anděl: Odmítla léčbu rakoviny

Dvořáková z kriminálky Anděl: Odmítla léčbu rakoviny

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Laďka Něrgešová (49) hlásí návrat: První rozhovor po operaci mozku!

Laďka Něrgešová (49) hlásí návrat: První rozhovor po operaci mozku!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Další doporučené recepty:

Citronové špagety s křupavou posýpkou
Citronové špagety s křupavou posýpkou
Citronové těstoviny
Citronové těstoviny
Citronové těstoviny s hráškem a lososem
Citronové těstoviny s hráškem a lososem
Citronovo tvarohový trhanec bez mouky
Citronovo tvarohový trhanec bez mouky
Citronovo-cuketová bábovka
Citronovo-cuketová bábovka
Citronovo-hruškový koláč
Citronovo-hruškový koláč
  • Recepty.cz
  • Citronové tyčinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact