• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Citronové tyčinky
Napište svůj komentář k receptu

Citronové tyčinky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Citronové tyčinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 120
      g máslo
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 1
      žloutek
    • 1
      lžíce mléko
    • 1
      ks citron lze použít i limetková
  • Poleva
    • 1
      bílek
    • 150
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme těsto z másla, mouky, žloutku, lžíce mléka, citr.štávy a kůry a dáme vychladit.
2
Mezitím umícháme polevu z bílku a cukru, z těsta vyválíme plát asi 5 mm silný, zarovnáme rádýlkem nebo nožem, potřeme polevou, nakrájíme na tyčinky.
3
Pomocí nože přeneseme na plech s pečícím papírem, pečeme v mírně vyhřáté troubě na 110 °C asi 25 minut. Uložíme v chladu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Losos a krémové citronové brambory

Losos a krémové citronové brambory

Citronové těstoviny

Citronové těstoviny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sivi12 | 22. 12. 2012 23:20

    Tyčinky se povedly hned napoprvé...dala jsem na rady v komentářích a na 1 porci použila 170g mouky, vodu jsem nedávala, měla jsem větší citron...a výsledek vynikající :-* Pekla jsem na 180 stupňů cca 15 min, než na povrchu poleva začala růžovět.

  • sivi12 | 22. 12. 2012 23:20

    Tyčinky se povedly hned napoprvé...dala jsem na rady v komentářích a na 1 porci použila 170g mouky, vodu jsem nedávala, měla jsem větší citron...a výsledek vynikající :-* Pekla jsem na 180 stupňů cca 15 min, než na povrchu poleva začala růžovět.

  • baruhoudkova | 19. 12. 2012 17:21

    Tak těstíčko ted čeká na vychladnutí:) Akorát jsem do té polevy ještě přidala:citr.štávu,vodu a citronovou kůru(koření) <3

  • zatinka | 22. 12. 2011 14:32

    Mě se tyčinky podařily a z mého letošního cukroví jsou chuťově jednoznačně nejlepší. ALE: mouky je třeba přidat určitě více, odhaduji, že jsem dala celkově 150-160 g a musela jsem ještě podsypávat. Možná také záleží i na velikosti citronu a množství šťávy, já přidala šťávy hodně. Pekla jsem podle receptu na 110°C v horkovzdušné troubě, ale určitě ne udaných 25 min, spíše tak 35 min. Hodně nakynuly do výšky, takže opravdu stačí nižší plát těsta. Po upečení to byly takové suchárky, ale po týdnu v lednici jsou naprosto vynikající a měkoučké.

  • HankaN | 9. 12. 2011 14:08

    Tak za mě tedy nic extra. Těsto se dělá dobře, peče se to taky fajn. Výsledek je tyčka s ně moc chutným těstem, chutná je jen ta poleva. Poleva navíc udělá takovou krustu, ze které těsto vypadává. Moc jsem se na ně těšila, milujeme limetku...

  • Jarka | 18. 12. 2010 20:54

    Tyčinky peču už 4 roky, zmizí jako první a všem chutnají. Těsto je sice trochu řidší, ale v původním receptu je, že se musí nechat 2 hodiny odležet, těsto je potom OK. Já sice nedělám tyčinky, ale měsíčky. Vezme formičku na kolečka a pomocí ní vykrajuji měsíčky, takto vykrajuji i vanilkové rohlíčky. Tyčinky nepeču tak dlouho asi 15 minut, ale při teplotě 180° C.

  • Petra | 8. 12. 2010 13:33

    A proč naposledy?Nepovedly se nebo nechutnaly?

  • Veronika Rovenská | 20. 12. 2008 14:04

    I mě se tyčinky povedly! Těsto jsem nechala odležet přes noc v lednici a pak ho vyválela pomocí fólie. Šlo to snadno a rychle. Tyčinky jsou výýýýborné! Škoda, že už žádné nejsou... Dnes je jdu péct znova a rovnou z dvojité dávky. Ale tentokrát je dobře schovám :-))

  • Lenka Sedlářová | 20. 12. 2008 12:25

    Taky se hlásím k těm, kterým se povedly. A byly tak dobré, že jako jediné cukroví, z toho co jsem upekla, se nedožily rána. :)

  • Eva Červenková | 20. 12. 2008 10:28

    to jsem ráda , že nejsem jediná komu se povedly :-)

  • Lucie Cenek | 18. 12. 2008 19:37

    no já jsem to dělala,ale musela jsem pridat vice mouky,jinak výborné!!!!!

  • angelika trejbalova | 12. 12. 2008 21:42

    Zkusila jsem je poprvé a také naposledy.

  • Veronika Frydrychová | 11. 12. 2008 15:21

    oprava nepodařily

  • Veronika Frydrychová | 11. 12. 2008 15:20

    Mě se tyčinky taky nepodařili. S těstem se špatně pracuje.

  • Tereza J. | 9. 12. 2008 18:13

    Lenka, najlepšia je vlastná skúsenosť. O výsledku rozhodujú často úplné maličkosti. Ja osobne nepovažujem za zlý žiadny recept, zlý môže byť len môj technologický postup. Ak robím cesto, vidím, akú má konzistenciu a podľa toho sa prispôsobím, nemôžem očakávať, že sa cesto prispôsobí mne :))) Čas pečenia závisí tiež od druhu rúry, ktorú vlastním, určite nie od receptu. V tom môže byť čas skutočne len orientačný. Viem, že toto všetko chce skúsenosti, ale ja osobne by som nenapádala recept ani autorku, ak sa mi niečo nepodarí. Aj jedlo, ktoré robíme roky, sa práve v tej najmenej vhodnej chvíli môže nepodariť, však ?

  • Eva Červenková | 9. 12. 2008 17:33

    tak já jsem recept před vložením vyzkoušela a povedlo se, ingrediencí jsem dala přesně podle receptu, když nepočítám mouku na posypání, s délkou pečení je trochu potíž, v původním receptu je 15-20minut, já je pekla déle, což jsem ohadla tak na těch 25min, možná 30, což ale přeci nevadí, když to stejnak kontrolujeme..posílala jsem i foto, tak snad bude přidáno...

  • Lenka H. | 9. 12. 2008 13:30

    Jsem ráda za Vaše komentáře.Také jsem zkusila.... mám ráda citronovou příchuť, jenže důvěřuju receptům a taky jsem výsledkem byla zklamaná...A to tam ještě napsali: udělejte rovnou z dvojité dávky :-)

  • Markéta Pavlíková | 9. 12. 2008 09:40

    Včera jsem tyčinky vyzkoušela, mám několik dodatků: mouky rozhodně víc než 120 g, tyčinky vysoké 5mm jsou příliš tlusté a za uvedený čas při uvedené teplotě se neupekly, druhou dávku jsem dělala těsto vysoké jen 2mm a pekla asi 30 minut při zhruba 140 - 150 stupních. terpve pak byly tyčinky jedlé.

  • Zdena z JM | 9. 12. 2008 08:36

    Ten recept je špatný už na první pohled.Stejné množství másla a mouky a k tomu ještě žloutek,lžíce mléka a citronová šťáva. Z toho přece nikdy nemůže vzniknout těsto, které by se dalo vyválet. Není tam nějaká chyba?

  • Helena Stříbrná | 9. 12. 2008 08:13

    Tento recept je na ONA Dnes a v diskuzi je mnoho reakcí o tom, že se tyčinky nepodařily.

  • Marie Šindelová | 9. 12. 2008 08:03

    Tento recept jsem včera vyzkoušela,mě sice nenadchl jelikož citron nemusím,ale rodiče/milují citronové oplatky/byli v sedmém nebi.Musela jsem ale přidávat mouku,protože jinak to bylo blátíčko a to jsem nedala ani tu lžíci mléka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citron Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Palačinky s jablky

Palačinky s jablky

Plněný vepřový řízek

Plněný vepřový řízek

Brokolice s uzeným tofu

Brokolice s uzeným tofu

Kuře Anča

Kuře Anča

Slaný velikonoční dort (Torta Pasqualina)

Slaný velikonoční dort (Torta…

Veganský thajský sójový guláš

Veganský thajský sójový guláš

Jogurtový koláč z třeného těsta s ovocem

Jogurtový koláč z třeného těsta s…

Čočka na kyselo po našem

Čočka na kyselo po našem

Meruňkové čatní s cibulí

Meruňkové čatní s cibulí

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Jednoduchý segedín
Jednoduchý segedín
15
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
15
Lokše
Lokše
15
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský

Zajímavé články

Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
AHA.cz Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Hvězda Ordinace Ha Thanh Špetlíková: S její kavárnou je konec!

Hvězda Ordinace Ha Thanh Špetlíková: S její kavárnou je konec!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Blesk Horoskopy Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Další doporučené recepty:

Citronové špagety s křupavou posýpkou
Citronové špagety s křupavou posýpkou
Citronové těstoviny
Citronové těstoviny
Citronové těstoviny s hráškem a lososem
Citronové těstoviny s hráškem a lososem
Citronovo tvarohový trhanec bez mouky
Citronovo tvarohový trhanec bez mouky
Citronovo-cuketová bábovka
Citronovo-cuketová bábovka
Citronovo-hruškový koláč
Citronovo-hruškový koláč
  • Recepty.cz
  • Citronové tyčinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact