• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Citronové tyčinky
Napište svůj komentář k receptu

Citronové tyčinky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Citronové tyčinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 120
      g máslo
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 1
      žloutek
    • 1
      lžíce mléko
    • 1
      ks citron lze použít i limetková
  • Poleva
    • 1
      bílek
    • 150
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme těsto z másla, mouky, žloutku, lžíce mléka, citr.štávy a kůry a dáme vychladit.
2
Mezitím umícháme polevu z bílku a cukru, z těsta vyválíme plát asi 5 mm silný, zarovnáme rádýlkem nebo nožem, potřeme polevou, nakrájíme na tyčinky.
3
Pomocí nože přeneseme na plech s pečícím papírem, pečeme v mírně vyhřáté troubě na 110 °C asi 25 minut. Uložíme v chladu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Losos a krémové citronové brambory

Losos a krémové citronové brambory

Citronové těstoviny

Citronové těstoviny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sivi12 | 22. 12. 2012 23:20

    Tyčinky se povedly hned napoprvé...dala jsem na rady v komentářích a na 1 porci použila 170g mouky, vodu jsem nedávala, měla jsem větší citron...a výsledek vynikající :-* Pekla jsem na 180 stupňů cca 15 min, než na povrchu poleva začala růžovět.

  • sivi12 | 22. 12. 2012 23:20

    Tyčinky se povedly hned napoprvé...dala jsem na rady v komentářích a na 1 porci použila 170g mouky, vodu jsem nedávala, měla jsem větší citron...a výsledek vynikající :-* Pekla jsem na 180 stupňů cca 15 min, než na povrchu poleva začala růžovět.

  • baruhoudkova | 19. 12. 2012 17:21

    Tak těstíčko ted čeká na vychladnutí:) Akorát jsem do té polevy ještě přidala:citr.štávu,vodu a citronovou kůru(koření) <3

  • zatinka | 22. 12. 2011 14:32

    Mě se tyčinky podařily a z mého letošního cukroví jsou chuťově jednoznačně nejlepší. ALE: mouky je třeba přidat určitě více, odhaduji, že jsem dala celkově 150-160 g a musela jsem ještě podsypávat. Možná také záleží i na velikosti citronu a množství šťávy, já přidala šťávy hodně. Pekla jsem podle receptu na 110°C v horkovzdušné troubě, ale určitě ne udaných 25 min, spíše tak 35 min. Hodně nakynuly do výšky, takže opravdu stačí nižší plát těsta. Po upečení to byly takové suchárky, ale po týdnu v lednici jsou naprosto vynikající a měkoučké.

  • HankaN | 9. 12. 2011 14:08

    Tak za mě tedy nic extra. Těsto se dělá dobře, peče se to taky fajn. Výsledek je tyčka s ně moc chutným těstem, chutná je jen ta poleva. Poleva navíc udělá takovou krustu, ze které těsto vypadává. Moc jsem se na ně těšila, milujeme limetku...

  • Jarka | 18. 12. 2010 20:54

    Tyčinky peču už 4 roky, zmizí jako první a všem chutnají. Těsto je sice trochu řidší, ale v původním receptu je, že se musí nechat 2 hodiny odležet, těsto je potom OK. Já sice nedělám tyčinky, ale měsíčky. Vezme formičku na kolečka a pomocí ní vykrajuji měsíčky, takto vykrajuji i vanilkové rohlíčky. Tyčinky nepeču tak dlouho asi 15 minut, ale při teplotě 180° C.

  • Petra | 8. 12. 2010 13:33

    A proč naposledy?Nepovedly se nebo nechutnaly?

  • Veronika Rovenská | 20. 12. 2008 14:04

    I mě se tyčinky povedly! Těsto jsem nechala odležet přes noc v lednici a pak ho vyválela pomocí fólie. Šlo to snadno a rychle. Tyčinky jsou výýýýborné! Škoda, že už žádné nejsou... Dnes je jdu péct znova a rovnou z dvojité dávky. Ale tentokrát je dobře schovám :-))

  • Lenka Sedlářová | 20. 12. 2008 12:25

    Taky se hlásím k těm, kterým se povedly. A byly tak dobré, že jako jediné cukroví, z toho co jsem upekla, se nedožily rána. :)

  • Eva Červenková | 20. 12. 2008 10:28

    to jsem ráda , že nejsem jediná komu se povedly :-)

  • Lucie Cenek | 18. 12. 2008 19:37

    no já jsem to dělala,ale musela jsem pridat vice mouky,jinak výborné!!!!!

  • angelika trejbalova | 12. 12. 2008 21:42

    Zkusila jsem je poprvé a také naposledy.

  • Veronika Frydrychová | 11. 12. 2008 15:21

    oprava nepodařily

  • Veronika Frydrychová | 11. 12. 2008 15:20

    Mě se tyčinky taky nepodařili. S těstem se špatně pracuje.

  • Tereza J. | 9. 12. 2008 18:13

    Lenka, najlepšia je vlastná skúsenosť. O výsledku rozhodujú často úplné maličkosti. Ja osobne nepovažujem za zlý žiadny recept, zlý môže byť len môj technologický postup. Ak robím cesto, vidím, akú má konzistenciu a podľa toho sa prispôsobím, nemôžem očakávať, že sa cesto prispôsobí mne :))) Čas pečenia závisí tiež od druhu rúry, ktorú vlastním, určite nie od receptu. V tom môže byť čas skutočne len orientačný. Viem, že toto všetko chce skúsenosti, ale ja osobne by som nenapádala recept ani autorku, ak sa mi niečo nepodarí. Aj jedlo, ktoré robíme roky, sa práve v tej najmenej vhodnej chvíli môže nepodariť, však ?

  • Eva Červenková | 9. 12. 2008 17:33

    tak já jsem recept před vložením vyzkoušela a povedlo se, ingrediencí jsem dala přesně podle receptu, když nepočítám mouku na posypání, s délkou pečení je trochu potíž, v původním receptu je 15-20minut, já je pekla déle, což jsem ohadla tak na těch 25min, možná 30, což ale přeci nevadí, když to stejnak kontrolujeme..posílala jsem i foto, tak snad bude přidáno...

  • Lenka H. | 9. 12. 2008 13:30

    Jsem ráda za Vaše komentáře.Také jsem zkusila.... mám ráda citronovou příchuť, jenže důvěřuju receptům a taky jsem výsledkem byla zklamaná...A to tam ještě napsali: udělejte rovnou z dvojité dávky :-)

  • Markéta Pavlíková | 9. 12. 2008 09:40

    Včera jsem tyčinky vyzkoušela, mám několik dodatků: mouky rozhodně víc než 120 g, tyčinky vysoké 5mm jsou příliš tlusté a za uvedený čas při uvedené teplotě se neupekly, druhou dávku jsem dělala těsto vysoké jen 2mm a pekla asi 30 minut při zhruba 140 - 150 stupních. terpve pak byly tyčinky jedlé.

  • Zdena z JM | 9. 12. 2008 08:36

    Ten recept je špatný už na první pohled.Stejné množství másla a mouky a k tomu ještě žloutek,lžíce mléka a citronová šťáva. Z toho přece nikdy nemůže vzniknout těsto, které by se dalo vyválet. Není tam nějaká chyba?

  • Helena Stříbrná | 9. 12. 2008 08:13

    Tento recept je na ONA Dnes a v diskuzi je mnoho reakcí o tom, že se tyčinky nepodařily.

  • Marie Šindelová | 9. 12. 2008 08:03

    Tento recept jsem včera vyzkoušela,mě sice nenadchl jelikož citron nemusím,ale rodiče/milují citronové oplatky/byli v sedmém nebi.Musela jsem ale přidávat mouku,protože jinak to bylo blátíčko a to jsem nedala ani tu lžíci mléka.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citron Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso na zelenině

Hovězí maso na zelenině

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Ořechové řezy naší babičky

Ořechové řezy naší babičky

Kuřecí játra "ber nebo běž!"

Kuřecí játra "ber nebo běž!"

Boloňské špagety podle Evy

Boloňské špagety podle Evy

Slaný anglický koláč

Slaný anglický koláč

Houbový guláš na špeku s paprikou

Houbový guláš na špeku s paprikou

Borůvkové muffiny - rumové

Borůvkové muffiny - rumové

Mletá směs s fazolemi

Mletá směs s fazolemi

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

80
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
37
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
33
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
31
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
31
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Citronové špagety s křupavou posýpkou
Citronové špagety s křupavou posýpkou
Citronové těstoviny
Citronové těstoviny
Citronové těstoviny s hráškem a lososem
Citronové těstoviny s hráškem a lososem
Citronovo tvarohový trhanec bez mouky
Citronovo tvarohový trhanec bez mouky
Citronovo-cuketová bábovka
Citronovo-cuketová bábovka
Citronovo-hruškový koláč
Citronovo-hruškový koláč
  • Recepty.cz
  • Citronové tyčinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact