Krátce opečené filety z lososa, podávané s nudlemi tagliatelle, promíchanými s krátce podušeným hráškem a listy špenátu, ovoněnými citronem, mátou a dochucenými růžovým pepřem, chutnají prostě božsky.
Lososa nakrájejte na 4 porce, potřete olejem, opepřete a dejte na rozpálenou pánev kůží dolů. Z každé strany rybu opékejte asi 2 minuty, losos by měl uvnitř zůstat růžový. Porce ryby přendejte na talíř a zakryjte je alobalem, aby zůstaly v teple.
2
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. V čisté velké pánvi zpěňte na 2 lžících oleje nadrobno pokrájenou cibuli, přidejte špenát a nechte ho zavadnout. Nakonec vložte povolený hrášek, osolte a opepřete. Do pánve nalijte naběračku vody z těstovin a nechte tekutinu zredukovat na krémovou konzistenci. Poté přidejte citronovou kůru a šťávu, dobře promíchejte a odstavte.
Těstoviny promíchejte se zeleninou. Nandejte na talíře, přidejte lososa a dochuťte lístky máty, růžovým pepřem, pár kapkami olivového oleje a citronové šťávy.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (září/2019)