Rychlé těstoviny s "omáčkou" z citronové šťávy, kůry, olivového oleje a tymiánu, podávané bohatě zasypané křupavými krutony z osmaženého staršího chleba. Skvělý tip na rychlou a lehkou večeři.
Starší chléb rozdrťte ve food processoru na větší drobky. Na pánvi rozehřejte dvě lžíce oleje, přidejte ančovičky a nechte je rozpustit. Přisypte drobky a opečte je dozlatova.
Dejte vařit špagety podle návodu na obalu. Z citronů ostrouhejte kůru a poté vymačkejte šťávu, vše dejte do větší mísy. Přidejte otrhané lístky tymiánu a dvě lžíce olivového oleje, směs vidličkou lehce našlehejte. Špagety slijte a hned dejte do mísy k citronové směsi, osolte, opepřete a dobře promíchejte, aby se těstoviny obalily. Rozdělte je na talíře a každou porci bohatě zasypte křupavou posýpkou.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červen/2020)