• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Citronové řezy - jaké jste ještě asi nejedli
Napište svůj komentář k receptu

Citronové řezy - jaké jste ještě asi nejedli

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Citronové řezy - jaké jste ještě asi nejedli
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 1
      kelímek cukr krupice
    • 2
      kelímek polohrubá mouka
    • 200
      g tuk
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 2
      lžíce kakao
  • Náplň
    • 4
      ks bílek
    • 2
      kelímek cukr krupice
    • 1
      dl voda
    • 1
      ks citron

Postup přípravy receptu

1
Vymícháme máslo s cukrem a postupně přidáváme žloutky. Do našlehané hmoty přidáme smetanu a mouku prosátou se sodou a kakaem. 2 plechy si vyložíme pečícím papírem, lžící klademe na plech hromádky a postupně je rozmazáváme nožem tak, abychom pokryli těstem celé dva plechy. Pečeme ve vyhřáté troubě (horkovzduch na 150 °C asi 8 min.), až se nelepí. Necháme vychladnout.
2
Pak je třeba uvařit sníh. Buď klasicky šleháme bílky nad párou nebo si to zjednodušíme: do kastolku se silnějším dnem dáme vařit cukr s vodou a vaříme tak dlouho, až se svaří asi na polovinu objemu (asi 15 min).
3
Mezitím vyšleháme bílky na tuhý sníh a tenkým pramínkem do něj přilejeme horký rozvařený cukr. Na hrubším struhadle nastrouháme celý citron včetně kůry, šťávy, bílé dužiny, prostě celý, jen vyndáme pecičky.
4
Citron přimícháme do sněhu. Nádivku namažeme na jednu placku, ale trochu si necháme na ozdobu. Zakryjeme druhou plackou, stáhneme z ní papír, potřeme zbytkem nádivky. Můžeme pocákat čokoládou, nebo posypat sekanými ořechy. Necháme alespoň 3 hodiny proležet.Řezy jsou velmi osvěžující a překvapí vás, že nejsou kyselé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dort, jaký jste ještě neviděli

Dort, jaký jste ještě neviděli

Vánoční perníčky, ještě jednodušší než se zdá!!!

Vánoční perníčky, ještě jednodušší…

Citronové řezy s ořechy a čokoládou

Citronové řezy s ořechy a čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hela - | 23. 8. 2007 12:32

    Megi, té bílé dužiny jste se opravdu nemusela bát, není to hořké. Někomu v tom spíš na jazyku vadí ta kůra. Vyzkoušejte si to příště komplet!

  • Megi | 22. 8. 2007 17:35

    Tak právě jsem je dopekla.Nechtělo se mi čekat až se uleží tak jsem kousek ochutnala a musím říct že je to paráda!!!!!!Piškot je krásně měkkoučký, nadýchaný a ta citronová chuť je tam prtostě boží.Jen jsem tam nedala tu bílou slupku-bála jsem se že bude hořká a tak jsem tam nastrouhala jen kůru a dužinu.Chválím tento recept a vřele doporučuji.Je to bomba.

  • Marie L. | 25. 6. 2007 14:28

    Místo citronu jsem použila -Tang inspirována receptem Růžová tanga. Bylo to vynikající, dala jsem jen půl balíčku pomerančového a sníh jsem šlehala v páře spolu s cukrem. Bylo to celkem rychlé,jen jsem nevěděla, kdy už má být ten sníh uvařený. Byl krásně žlouťoučký a do těsta se nevpil, zůstal krásně jako krém a nikdo nepoznal, že není máslový.

  • Marika | 10. 6. 2007 20:41

    Včera som piekla, robilo sa mi to veľmi dobre, aj cesto, aj sneh, hoci som prvýkrát šľahala nad parou. Pena bola veľmi chutná, príjemne kyselkavá. Výsledok ma však sklamal. Chyba bola asi v tom, že som dlho piekla. Mám elektrickú rúru, stále sa mi to zdalo nedopečené, nakoniec som každé cesto piekla 30 min. na 180. Zrejme sa to veľmi vysušilo, pena vôbec nevsiakla /nechala som stáť v chladničke do druhého dňa/, pri krájaní sa pena vytláča, cesto je tuhé. Ale urobím ešte druhý pokus a budem kratšie piecť.

  • alena strejčková | 22. 5. 2007 07:57

    S těstem a s náplní jsem neměla žadnou potíž,jen mě trochu vadila nahořklá příchuť náplně(nastrouhaná kůra),rodině jsem namluvila,že tam je též grep.Příště použiju pečlivě oloupaný citron-možná i dva a nebude to mít chybičku.Jinak musím jen pochválit:jednoduché,rychlé.těsto nadýchané. Super!

  • Hela - | 21. 5. 2007 15:25

    V receptu píšu ...buď klasicky šleháme bílky nad párou, nebo...Ona je ta potíž správně svařit cukr. Dobře je to popsáno ve zdejším receptu Maminčiny kremrole. Pokud se vám nechce sníh vařit, můžete jen sníh ušlehat do husta, přidat cukr a citron. Stejně se ho většina vsákne, ale nahoře na ozdobení vypadá ten vařený sníh trochu lépě. Ale ono záleží jaká používáte vejce, čím povrch zdobíte atd.

  • Gábina H | 21. 5. 2007 09:44

    Pekla jsem řezy na sobotu z poloviční dávky. Těsto mi přišlo dost husté, tak jsem přidala trochu mléka. Vařila jsem ten cukrový sirup, ale asi jsem neodhadla správnou hustoto sirupu, takže jsem z toho měla tvrdou cukrovou hmotu, kterou jsme musela znovu naředit horkou vodou a počkat, až se krystalky zase rozpustí. Po přimíchání do sněhu jsem ještě chvíli společně šlehala, ale měla jsem hmotnu dost řídkou. Natřela jsem jednu placku polovinou hmoty, přiklopila druhou plackou a dala zbytek náplně nahoru. Nechali jsme uležet do neděle v lednici. ráno jsme měli k snídani, mně to chutnalo, prostřední vrstva náplně se téměř celá vsákla do piškotu, takže řezy byly příjemně nasáklé citronovou chutí.Paní Heleno, jak hustý má správně ten sníh být? Myslíte, že by bylo lepší to šlehat na páře?

  • Helena Štolbová | 17. 5. 2007 13:06

    Mixovat ne! Prostě nastrouhat jako jablko. Zvláštnost tohoto moučníku spočívá v těch kousíčcích citronu. Prostě jíte, máte něco dobrého na jazyku, něco vám to připomíná ale nevíte co to je.

  • Anonym | 17. 5. 2007 06:32

    Co ten citron prostě rozmixovat?

  • Helena Štolbová | 16. 5. 2007 18:13

    Pokud vás děsí kůra z citronu, tak ji nejdříve na jemném struhadle ostrouhejte a pak strouhejte ten zbytek a smíchejte. Má to pak tu nevýhodu, že bez kůry to bude dost asi měkké a bude se to špatně strouhat. A je to zbytečné, dokud jsem to neochutnala tak jsem tomu taky nevěřila a myslela si, že pořád budu něco muset plivat. Pokud je vaše nedůvěra velká, zkuste řezy z poloviční dávky. Co se týče sody, taky jí normálně nepoužívám ale v tomto receptu jsem prdopeč ještě nezkoušela.

  • sísa | 16. 5. 2007 12:26

    Citron jsem nikdy nestrouhala. Nevadí v tom sněhu šupky z citronu? Taky ta kůra mě děsí.

  • Lída | 16. 5. 2007 11:19

    Vypadá to moc dobře. O víkendu se na to vrhnu. Akorát místo sody použiji klasiku - prdopeč

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citron Cukr krupice Jedlá soda Kakao Polohrubá mouka Tuk Voda Zakysaná smetana Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Bramborová polévka zimní

Bramborová polévka zimní

Jednoduchá rajská polévka

Jednoduchá rajská polévka

Slaný řecký koláč

Slaný řecký koláč

Bramborové housky

Bramborové housky

Brambory zapečené se zeleninou

Brambory zapečené se zeleninou

Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

Dušené maso s hráškem

Dušené maso s hráškem

Koprová omáčka se žampiony

Koprová omáčka se žampiony

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

115
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
78
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
74
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
67
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
56
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Blesk.cz Strach o Richarda Müllera: Zpěvák přiznal velké bolesti!

Strach o Richarda Müllera: Zpěvák přiznal velké bolesti!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

  • Recepty.cz
  • Citronové řezy - jaké jste ještě asi nejedli
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact