• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Citronové řezy - jaké jste ještě asi nejedli
Napište svůj komentář k receptu

Citronové řezy - jaké jste ještě asi nejedli

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Citronové řezy - jaké jste ještě asi nejedli
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 1
      kelímek cukr krupice
    • 2
      kelímek polohrubá mouka
    • 200
      g tuk
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 2
      lžíce kakao
  • Náplň
    • 4
      ks bílek
    • 2
      kelímek cukr krupice
    • 1
      dl voda
    • 1
      ks citron

Postup přípravy receptu

1
Vymícháme máslo s cukrem a postupně přidáváme žloutky. Do našlehané hmoty přidáme smetanu a mouku prosátou se sodou a kakaem. 2 plechy si vyložíme pečícím papírem, lžící klademe na plech hromádky a postupně je rozmazáváme nožem tak, abychom pokryli těstem celé dva plechy. Pečeme ve vyhřáté troubě (horkovzduch na 150 °C asi 8 min.), až se nelepí. Necháme vychladnout.
2
Pak je třeba uvařit sníh. Buď klasicky šleháme bílky nad párou nebo si to zjednodušíme: do kastolku se silnějším dnem dáme vařit cukr s vodou a vaříme tak dlouho, až se svaří asi na polovinu objemu (asi 15 min).
3
Mezitím vyšleháme bílky na tuhý sníh a tenkým pramínkem do něj přilejeme horký rozvařený cukr. Na hrubším struhadle nastrouháme celý citron včetně kůry, šťávy, bílé dužiny, prostě celý, jen vyndáme pecičky.
4
Citron přimícháme do sněhu. Nádivku namažeme na jednu placku, ale trochu si necháme na ozdobu. Zakryjeme druhou plackou, stáhneme z ní papír, potřeme zbytkem nádivky. Můžeme pocákat čokoládou, nebo posypat sekanými ořechy. Necháme alespoň 3 hodiny proležet.Řezy jsou velmi osvěžující a překvapí vás, že nejsou kyselé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dort, jaký jste ještě neviděli

Dort, jaký jste ještě neviděli

Vánoční perníčky, ještě jednodušší než se zdá!!!

Vánoční perníčky, ještě jednodušší…

Citronové řezy s ořechy a čokoládou

Citronové řezy s ořechy a čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hela - | 23. 8. 2007 12:32

    Megi, té bílé dužiny jste se opravdu nemusela bát, není to hořké. Někomu v tom spíš na jazyku vadí ta kůra. Vyzkoušejte si to příště komplet!

  • Megi | 22. 8. 2007 17:35

    Tak právě jsem je dopekla.Nechtělo se mi čekat až se uleží tak jsem kousek ochutnala a musím říct že je to paráda!!!!!!Piškot je krásně měkkoučký, nadýchaný a ta citronová chuť je tam prtostě boží.Jen jsem tam nedala tu bílou slupku-bála jsem se že bude hořká a tak jsem tam nastrouhala jen kůru a dužinu.Chválím tento recept a vřele doporučuji.Je to bomba.

  • Marie L. | 25. 6. 2007 14:28

    Místo citronu jsem použila -Tang inspirována receptem Růžová tanga. Bylo to vynikající, dala jsem jen půl balíčku pomerančového a sníh jsem šlehala v páře spolu s cukrem. Bylo to celkem rychlé,jen jsem nevěděla, kdy už má být ten sníh uvařený. Byl krásně žlouťoučký a do těsta se nevpil, zůstal krásně jako krém a nikdo nepoznal, že není máslový.

  • Marika | 10. 6. 2007 20:41

    Včera som piekla, robilo sa mi to veľmi dobre, aj cesto, aj sneh, hoci som prvýkrát šľahala nad parou. Pena bola veľmi chutná, príjemne kyselkavá. Výsledok ma však sklamal. Chyba bola asi v tom, že som dlho piekla. Mám elektrickú rúru, stále sa mi to zdalo nedopečené, nakoniec som každé cesto piekla 30 min. na 180. Zrejme sa to veľmi vysušilo, pena vôbec nevsiakla /nechala som stáť v chladničke do druhého dňa/, pri krájaní sa pena vytláča, cesto je tuhé. Ale urobím ešte druhý pokus a budem kratšie piecť.

  • alena strejčková | 22. 5. 2007 07:57

    S těstem a s náplní jsem neměla žadnou potíž,jen mě trochu vadila nahořklá příchuť náplně(nastrouhaná kůra),rodině jsem namluvila,že tam je též grep.Příště použiju pečlivě oloupaný citron-možná i dva a nebude to mít chybičku.Jinak musím jen pochválit:jednoduché,rychlé.těsto nadýchané. Super!

  • Hela - | 21. 5. 2007 15:25

    V receptu píšu ...buď klasicky šleháme bílky nad párou, nebo...Ona je ta potíž správně svařit cukr. Dobře je to popsáno ve zdejším receptu Maminčiny kremrole. Pokud se vám nechce sníh vařit, můžete jen sníh ušlehat do husta, přidat cukr a citron. Stejně se ho většina vsákne, ale nahoře na ozdobení vypadá ten vařený sníh trochu lépě. Ale ono záleží jaká používáte vejce, čím povrch zdobíte atd.

  • Gábina H | 21. 5. 2007 09:44

    Pekla jsem řezy na sobotu z poloviční dávky. Těsto mi přišlo dost husté, tak jsem přidala trochu mléka. Vařila jsem ten cukrový sirup, ale asi jsem neodhadla správnou hustoto sirupu, takže jsem z toho měla tvrdou cukrovou hmotu, kterou jsme musela znovu naředit horkou vodou a počkat, až se krystalky zase rozpustí. Po přimíchání do sněhu jsem ještě chvíli společně šlehala, ale měla jsem hmotnu dost řídkou. Natřela jsem jednu placku polovinou hmoty, přiklopila druhou plackou a dala zbytek náplně nahoru. Nechali jsme uležet do neděle v lednici. ráno jsme měli k snídani, mně to chutnalo, prostřední vrstva náplně se téměř celá vsákla do piškotu, takže řezy byly příjemně nasáklé citronovou chutí.Paní Heleno, jak hustý má správně ten sníh být? Myslíte, že by bylo lepší to šlehat na páře?

  • Helena Štolbová | 17. 5. 2007 13:06

    Mixovat ne! Prostě nastrouhat jako jablko. Zvláštnost tohoto moučníku spočívá v těch kousíčcích citronu. Prostě jíte, máte něco dobrého na jazyku, něco vám to připomíná ale nevíte co to je.

  • Anonym | 17. 5. 2007 06:32

    Co ten citron prostě rozmixovat?

  • Helena Štolbová | 16. 5. 2007 18:13

    Pokud vás děsí kůra z citronu, tak ji nejdříve na jemném struhadle ostrouhejte a pak strouhejte ten zbytek a smíchejte. Má to pak tu nevýhodu, že bez kůry to bude dost asi měkké a bude se to špatně strouhat. A je to zbytečné, dokud jsem to neochutnala tak jsem tomu taky nevěřila a myslela si, že pořád budu něco muset plivat. Pokud je vaše nedůvěra velká, zkuste řezy z poloviční dávky. Co se týče sody, taky jí normálně nepoužívám ale v tomto receptu jsem prdopeč ještě nezkoušela.

  • sísa | 16. 5. 2007 12:26

    Citron jsem nikdy nestrouhala. Nevadí v tom sněhu šupky z citronu? Taky ta kůra mě děsí.

  • Lída | 16. 5. 2007 11:19

    Vypadá to moc dobře. O víkendu se na to vrhnu. Akorát místo sody použiji klasiku - prdopeč

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citron Cukr krupice Jedlá soda Kakao Polohrubá mouka Tuk Voda Zakysaná smetana Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Rychlí utopenci

Rychlí utopenci

Dýňové placičky

Dýňové placičky

Kuře pečené s rýží

Kuře pečené s rýží

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Studená cuketová polévka se dvěma sýry a šunkou

Studená cuketová polévka se dvěma…

Baklava s ořechy

Baklava s ořechy

Beskydský králík

Beskydský králík

Doporučujeme

30 minut
Špenátové palačinky s houbovou náplní

Špenátové palačinky s houbovou náplní

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

15 minut
Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

140 minut
Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

100 minut
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

Poslední sledované recepty

199
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
93
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
81
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu a některé umí i léčit
Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů?…
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné…
AHA.cz Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Mimibazar Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Nerudová zopakovala šaty z KVIFF, Havlová absolutně excelovala

Móda z předávání státních vyznamenání: Nerudová zopakovala šaty z KVIFF, Havlová absolutně excelovala

Ženy.cz Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Blesk.cz BlondDance opět v akci! Ubližování Vondráčkové a protežování Hese

BlondDance opět v akci! Ubližování Vondráčkové a protežování Hese

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

  • Recepty.cz
  • Citronové řezy - jaké jste ještě asi nejedli
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact