• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Citronové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Citronové řezy

autor: Yveta
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Citronové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • citron šťáva a kůra z 1 ks
    • 250
      g moučkový cukr
    • 60
      g hladká mouka
    • 60
      g solamyl (bramborový škrob)
    • hnědý rum na pokapání
  • Krém
    • citron šťáva a kůra z 1 ks
    • 150
      g moučkový cukr
    • 200
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
6 žloutků utřeme se 150 g cukru a šťávou i kůrou z 1 citronu do pěny. Ze 6 bílků si zvlášť ušleháme sníh, do kterého zašleháme nejdříve 100 g cukru, poté 60 g hladké mouky a 60 g Solamylu. Vše dohromady zamícháme, vlijeme na pečící papír a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 170 ° C tak dlouho, až je povrch moučníku krásně růžový. Ještě když je moučník teplý, tak ho překkopíme na pracovní desku a sundáme z něj pečící papír. Až moučník vychladne, pokapeme ho rumem a překrojíme ho podél delší strany na 2 stejné části.
2
Nyní si připravíme krém. Šťávu i kůru z 1 citronu dáme zahřát krátce na plotnu, sundáme a vmícháme 150 g cukru. Nakonec vmícháme do 200 g másla. Ochutíme, zda-li je krém nákyselný, pokud je dosti kyselý, můžeme jej mírně dosladit. Krémem naplníme jednu polovinu korpusu, přikryjeme druhou polovinou a povrch potřeme zbylým krémem či marmeládou. Dáme na chvíli do chladničky ztuhnout. Nakonec polijeme citronovou polevou.
3
Citronové řezy jsou velmi osvěžující a v chladnu vydrží čersvté i čtrnáct dní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citronové řezy s ořechy a čokoládou

Citronové řezy s ořechy a čokoládou

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • linda klein | 17. 9. 2012 20:47

    Tyto rezy mame velmi radi. Tentokrat jsem upekla jako dort, povrch nazdobila cervenym rybizem. Opravdu vynikajici :-)

  • Tereza J. | 13. 5. 2009 13:52

    Podľa návodu by som povedala, že nie priečne, ale celý korpus pozdĺžne na 2 polovice. Píše sa pozdlž dlhšej strany. Dostanete teda 2 pásy dĺžky plechu a v polovičnej šírke.

  • venyss venyss | 13. 5. 2009 12:16

    Překrojí se to vodorovně,nebo podélně?

  • Hana Chytrá | 10. 5. 2009 21:09

    vážně skvělý recept :)

  • Tina Tina | 26. 3. 2008 13:37

    Řez je vynikající,díky citronu má zvláštně nakyslou chuť.Povrch potřu zbylým krémem a posypu barevnými bombonky a nebo trochou čokolády.

  • Zuzka S | 2. 10. 2007 11:43

    Zkoušela jsem tento víkendu tyto řezy a byly opravdu vynikající. Těsto bylo tak akorát, po upečení vznikl vláčný piškot. Krém se taky povedl. Snědly se jako nic.

  • Anonym | 10. 3. 2007 22:06

    Také dělávám,těsto ještě ředím mlékem,aby se dalo lít na plech.

  • ren pan | 10. 3. 2007 17:31

    nevím, jestli jsem udělala něco špatně, ale těsto bylo docela tuhé, krém výborný.

  • Anonym | 31. 3. 2006 13:23

    Řezy skutečně nejsou vůbec sladké. Ono asi nejvíc záleží na tom kokik cukru dáte do krému. ten musí mít nákyselnou chuť. Jinak ideální je nechat šťávu z citronu krátce zahřát, vmíchat cukr, aby se rozpustil a až to vychládne, vmíchat do toho změklé máslo. pokud by byl krém příliš řídký, můžeme jej před rozetřením dát do chladničky ztuhnout.

  • Di | 28. 3. 2006 16:37

    400 g cukru na 120 g suchých surovin a 6 vajec, není to příliš? To musí být dost sladké ne?

  • Jana | 28. 3. 2006 15:40

    Řekla bych, že může být dobré i použít místo citronu pomeranč. Nezkoušeli jste někdo? Jinak se solamylem jsem zatím nic nepekla. Jaký je vlastně jeho učinek, je těsto potom jemnější?

  • Jana z VM | 27. 3. 2006 10:47

    Máslo vmícháme do teplého základu, nebo až to vychladne ? Není lepší jej vyšlehat elektrickým šlehačem, nebo to vyjde nastejno ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Hladká mouka Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Solamyl (bramborový škrob) Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Kokosová očka

Kokosová očka

Marináda na králíka nebo kuře

Marináda na králíka nebo kuře

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Guláš s hlívou ústřičnou

Guláš s hlívou ústřičnou

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Hrnková buchta s ovocem

Hrnková buchta s ovocem

Pečený květák s kari

Pečený květák s kari

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

88
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
72
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
66
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
59
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
39
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Citronové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact