• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Citronové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Citronové řezy

autor: Yveta
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Citronové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • citron šťáva a kůra z 1 ks
    • 250
      g moučkový cukr
    • 60
      g hladká mouka
    • 60
      g solamyl (bramborový škrob)
    • hnědý rum na pokapání
  • Krém
    • citron šťáva a kůra z 1 ks
    • 150
      g moučkový cukr
    • 200
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
6 žloutků utřeme se 150 g cukru a šťávou i kůrou z 1 citronu do pěny. Ze 6 bílků si zvlášť ušleháme sníh, do kterého zašleháme nejdříve 100 g cukru, poté 60 g hladké mouky a 60 g Solamylu. Vše dohromady zamícháme, vlijeme na pečící papír a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 170 ° C tak dlouho, až je povrch moučníku krásně růžový. Ještě když je moučník teplý, tak ho překkopíme na pracovní desku a sundáme z něj pečící papír. Až moučník vychladne, pokapeme ho rumem a překrojíme ho podél delší strany na 2 stejné části.
2
Nyní si připravíme krém. Šťávu i kůru z 1 citronu dáme zahřát krátce na plotnu, sundáme a vmícháme 150 g cukru. Nakonec vmícháme do 200 g másla. Ochutíme, zda-li je krém nákyselný, pokud je dosti kyselý, můžeme jej mírně dosladit. Krémem naplníme jednu polovinu korpusu, přikryjeme druhou polovinou a povrch potřeme zbylým krémem či marmeládou. Dáme na chvíli do chladničky ztuhnout. Nakonec polijeme citronovou polevou.
3
Citronové řezy jsou velmi osvěžující a v chladnu vydrží čersvté i čtrnáct dní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citronové řezy s ořechy a čokoládou

Citronové řezy s ořechy a čokoládou

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • linda klein | 17. 9. 2012 20:47

    Tyto rezy mame velmi radi. Tentokrat jsem upekla jako dort, povrch nazdobila cervenym rybizem. Opravdu vynikajici :-)

  • Tereza J. | 13. 5. 2009 13:52

    Podľa návodu by som povedala, že nie priečne, ale celý korpus pozdĺžne na 2 polovice. Píše sa pozdlž dlhšej strany. Dostanete teda 2 pásy dĺžky plechu a v polovičnej šírke.

  • venyss venyss | 13. 5. 2009 12:16

    Překrojí se to vodorovně,nebo podélně?

  • Hana Chytrá | 10. 5. 2009 21:09

    vážně skvělý recept :)

  • Tina Tina | 26. 3. 2008 13:37

    Řez je vynikající,díky citronu má zvláštně nakyslou chuť.Povrch potřu zbylým krémem a posypu barevnými bombonky a nebo trochou čokolády.

  • Zuzka S | 2. 10. 2007 11:43

    Zkoušela jsem tento víkendu tyto řezy a byly opravdu vynikající. Těsto bylo tak akorát, po upečení vznikl vláčný piškot. Krém se taky povedl. Snědly se jako nic.

  • Anonym | 10. 3. 2007 22:06

    Také dělávám,těsto ještě ředím mlékem,aby se dalo lít na plech.

  • ren pan | 10. 3. 2007 17:31

    nevím, jestli jsem udělala něco špatně, ale těsto bylo docela tuhé, krém výborný.

  • Anonym | 31. 3. 2006 13:23

    Řezy skutečně nejsou vůbec sladké. Ono asi nejvíc záleží na tom kokik cukru dáte do krému. ten musí mít nákyselnou chuť. Jinak ideální je nechat šťávu z citronu krátce zahřát, vmíchat cukr, aby se rozpustil a až to vychládne, vmíchat do toho změklé máslo. pokud by byl krém příliš řídký, můžeme jej před rozetřením dát do chladničky ztuhnout.

  • Di | 28. 3. 2006 16:37

    400 g cukru na 120 g suchých surovin a 6 vajec, není to příliš? To musí být dost sladké ne?

  • Jana | 28. 3. 2006 15:40

    Řekla bych, že může být dobré i použít místo citronu pomeranč. Nezkoušeli jste někdo? Jinak se solamylem jsem zatím nic nepekla. Jaký je vlastně jeho učinek, je těsto potom jemnější?

  • Jana z VM | 27. 3. 2006 10:47

    Máslo vmícháme do teplého základu, nebo až to vychladne ? Není lepší jej vyšlehat elektrickým šlehačem, nebo to vyjde nastejno ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Hladká mouka Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Solamyl (bramborový škrob) Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehký tvarohový koláč

Lehký tvarohový koláč

Americká mrkvová buchta

Americká mrkvová buchta

Kuře po židovsku podle paní Konstancie Železné

Kuře po židovsku podle paní…

Majonéza ze zakysané smetany

Majonéza ze zakysané smetany

Double švestkový koláč

Double švestkový koláč

Vídeňská cibulka

Vídeňská cibulka

Psí keksy

Psí keksy

Krémová kukuřičná polévka

Krémová kukuřičná polévka

Beskydský králík

Beskydský králík

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

48
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
32
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
28
Ořechová bábovka
Ořechová bábovka
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Překvapení po show s Farnou: Dua Lipa je zasnoubená!

Překvapení po show s Farnou: Dua Lipa je zasnoubená!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Citronové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact