• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Citronové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Citronové řezy

autor: Yveta
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Citronové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • citron šťáva a kůra z 1 ks
    • 250
      g moučkový cukr
    • 60
      g hladká mouka
    • 60
      g solamyl (bramborový škrob)
    • hnědý rum na pokapání
  • Krém
    • citron šťáva a kůra z 1 ks
    • 150
      g moučkový cukr
    • 200
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
6 žloutků utřeme se 150 g cukru a šťávou i kůrou z 1 citronu do pěny. Ze 6 bílků si zvlášť ušleháme sníh, do kterého zašleháme nejdříve 100 g cukru, poté 60 g hladké mouky a 60 g Solamylu. Vše dohromady zamícháme, vlijeme na pečící papír a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 170 ° C tak dlouho, až je povrch moučníku krásně růžový. Ještě když je moučník teplý, tak ho překkopíme na pracovní desku a sundáme z něj pečící papír. Až moučník vychladne, pokapeme ho rumem a překrojíme ho podél delší strany na 2 stejné části.
2
Nyní si připravíme krém. Šťávu i kůru z 1 citronu dáme zahřát krátce na plotnu, sundáme a vmícháme 150 g cukru. Nakonec vmícháme do 200 g másla. Ochutíme, zda-li je krém nákyselný, pokud je dosti kyselý, můžeme jej mírně dosladit. Krémem naplníme jednu polovinu korpusu, přikryjeme druhou polovinou a povrch potřeme zbylým krémem či marmeládou. Dáme na chvíli do chladničky ztuhnout. Nakonec polijeme citronovou polevou.
3
Citronové řezy jsou velmi osvěžující a v chladnu vydrží čersvté i čtrnáct dní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citronové řezy s ořechy a čokoládou

Citronové řezy s ořechy a čokoládou

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • linda klein | 17. 9. 2012 20:47

    Tyto rezy mame velmi radi. Tentokrat jsem upekla jako dort, povrch nazdobila cervenym rybizem. Opravdu vynikajici :-)

  • Tereza J. | 13. 5. 2009 13:52

    Podľa návodu by som povedala, že nie priečne, ale celý korpus pozdĺžne na 2 polovice. Píše sa pozdlž dlhšej strany. Dostanete teda 2 pásy dĺžky plechu a v polovičnej šírke.

  • venyss venyss | 13. 5. 2009 12:16

    Překrojí se to vodorovně,nebo podélně?

  • Hana Chytrá | 10. 5. 2009 21:09

    vážně skvělý recept :)

  • Tina Tina | 26. 3. 2008 13:37

    Řez je vynikající,díky citronu má zvláštně nakyslou chuť.Povrch potřu zbylým krémem a posypu barevnými bombonky a nebo trochou čokolády.

  • Zuzka S | 2. 10. 2007 11:43

    Zkoušela jsem tento víkendu tyto řezy a byly opravdu vynikající. Těsto bylo tak akorát, po upečení vznikl vláčný piškot. Krém se taky povedl. Snědly se jako nic.

  • Anonym | 10. 3. 2007 22:06

    Také dělávám,těsto ještě ředím mlékem,aby se dalo lít na plech.

  • ren pan | 10. 3. 2007 17:31

    nevím, jestli jsem udělala něco špatně, ale těsto bylo docela tuhé, krém výborný.

  • Anonym | 31. 3. 2006 13:23

    Řezy skutečně nejsou vůbec sladké. Ono asi nejvíc záleží na tom kokik cukru dáte do krému. ten musí mít nákyselnou chuť. Jinak ideální je nechat šťávu z citronu krátce zahřát, vmíchat cukr, aby se rozpustil a až to vychládne, vmíchat do toho změklé máslo. pokud by byl krém příliš řídký, můžeme jej před rozetřením dát do chladničky ztuhnout.

  • Di | 28. 3. 2006 16:37

    400 g cukru na 120 g suchých surovin a 6 vajec, není to příliš? To musí být dost sladké ne?

  • Jana | 28. 3. 2006 15:40

    Řekla bych, že může být dobré i použít místo citronu pomeranč. Nezkoušeli jste někdo? Jinak se solamylem jsem zatím nic nepekla. Jaký je vlastně jeho učinek, je těsto potom jemnější?

  • Jana z VM | 27. 3. 2006 10:47

    Máslo vmícháme do teplého základu, nebo až to vychladne ? Není lepší jej vyšlehat elektrickým šlehačem, nebo to vyjde nastejno ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Hladká mouka Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Solamyl (bramborový škrob) Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na cibuli

Kotlety na cibuli

Mrkev po indicku

Mrkev po indicku

Pribináček domácí

Pribináček domácí

Étonnant jablkový koláč

Étonnant jablkový koláč

Mexická zeleninová polévka

Mexická zeleninová polévka

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Jahodová Pavlova

Jahodová Pavlova

Nepečený ostružinový dort

Nepečený ostružinový dort

Dršťková polévka podle mojí babičky

Dršťková polévka podle mojí babičky

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

142
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
128
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečené zeleniny
55
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
54
Hrnkové muffiny s lesním ovocem a ořechovou drobenkou
Hrnkové muffiny s lesním…
53
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Zmatený princ Harry: Zvonil u cizích dveří!

Zmatený princ Harry: Zvonil u cizích dveří!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

  • Recepty.cz
  • Citronové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact