Česnek nakrájíme nadrobno a nebo jej propasírujeme. Toustový chleba nasekáme nebo nastrouháme. Do misky dáme maso, vejce, toustový chléb, česnek, citrónovou šťávu a kůru, 2 špetky bazalky, 2 špetky petržele, osolíme a opepříme podle chuti. Řádně promícháme, nejlépe rukama. Tvarujeme malé kuličky, které smažíme po všech stranách na oleji.
2
Podáváme s rajskou omáčkou a těstovinami nebo houskovým knedlíkem
Nápad dobrý, chuť zajímavá, při solení se nebojte trochu přidat...
Simča Sládková
|12. 4. 2009 22:36
Kuličky jsou moc dobré, citron jim přidává zvláštní "šmrnc". Kromě podávání s rajskou jsou dobré i jako jednohubky - na silnějsí plátek okurky dáme kuličku a spíchneme párátkem. Výborné k pití :-). S.