Kuřecí paličky obalené v citronové šťávě, medu a oleji a opečené dozlatova spolu s bazalkou jsou zkrátka dobrota. Podávejte je posypané směsí soli, rozdrcené citrusové kůry a chilli papričky - výsledná chuť bude prostě bezkonkurenční.
ks
červená chilli paprička
velká (zbavená semínek, najemno pokrájená)
80
ml
pomerančová šťáva
2
lžička
citronová kůra
najemno nastrouhaná
2
lžíce
med
12
ks
kuřecí maso
paličky
3
lžička
pomerančová kůra
najemno nastrouhaná
0,50
šálek
mořská sůl
hrubá
pečivo
k podávání
1
lžička
limetková kůra
najemno nastrouhaná
2
lžíce
limetková šťáva
60
ml
extra panenský olivový olej
Postup přípravy receptu
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Citrusovou kůru, chilli papričku a sůl rozdrťte v mixéru najemno. Dejte na menší plech a pečte si 5 minutu, až je směs suchá. Uchovejte ji v uzavíratelné nádobce.
2
Citrusové šťávy, med a olej spolu promíchejte. Do směsi vložte kuřecí paličky a důkladně je v ní obalte. Pak je přemístěte do zapékací misky a spolu s bazalkovými lístky je asi 50 minut pečte za občasného otáčení a přelévání vypečenou šťávou, až budou krásně propečené a zlatavé. Nechte zchladnout.
Paličky přemístěte do uzavíratelné krabice a uchovejte v chladu až do doby podávání. Podávejte posypané citrusovou solí. Skvělou přílohou bude třeba focaccia.