Den dopředu prsíčka naklepeme a rozkrojíme napůl. Lehce osolíme, vložíme do misky a postupně plátek po plátku potíráme šťávou, vymačkanou z citronu a smíchanou s olejem.
2
Pokud marináda zbyde, zalijeme jí prsíčka (nejlépe tak, aby byla všechna potopená). Necháme v lednici odležet 1 den, pokud máme možnost, jednou je přeskládáme, aby byly všechny plátky stejnoměrně marinované. Druhý den plátky okapeme a zlehka je obalíme hl. moukou. V pánvičce rozpálíme sádlo (či olej) a postupně všech 8 kousků zprudka osmahneme. Rozložíme je do pekáčku či remosky, do kterého jsme dali na jemné plátky nakrájenou cibuli. Výpek na pánvi zalijeme zbytkem marinády a případně podlejem trochou vody a odvaříme. Podlijeme plátky v pekáči (remosce) a dáme na cca 15 minut zapéci.
3
Mezitím si rozpůlíme hrušky a vykrojíme jadřinec. Pokud má hruška tvrdou slupku, můžeme ji oloupat. Máme-li hrušky kompotované, otevřeme kompot a necháme ovoce okapat. Na zapečené maso rozložíme hrušky vypouklou stranou nahoru a na každou dáme plátek sýra. Pokud máme rádi více šťávy je poslední šance maso trochu podlít. Dáme ještě krátce zapéci (cca 5 - 10 minut), aby sýr zezlátl a můžeme servírovat.
4
Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo rýží a okurkem.
Výborné! Dělala jsem z kompotovaných hrušek, na maso přidala trochu zázvoru a zapekla v remosce. Ten sýr se sice spíš roztekl, než zezlátl, ale to vůbec nebylo na škodu. Škoda je, že nic nezbylo
Vyborny!!! Opravdu velice nenarocny, rychly a levny recept. :-) Vsem nam moc chutnalo. Maso sem marinovala v citronove stave jen 2 hodinky, ale i tak byl vysledek dokonaly.