• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Citronové cukroví
Napište svůj komentář k receptu

Citronové cukroví

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Citronové cukroví
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 240
      g hladká mouka
    • 140
      g máslo
    • 160
      g moučkový cukr
    • 1
      ks citron šťáva a kůra z celého citronu
  • Na obalení
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Ze všech surovin zpracujeme těsto a necháme ho půl hodiny v lednici odpočinout. Pak ho rozválíme na placku asi 3 mm silnou a vykrajujeme vykrajovátkem tvary. Klademe je na plech s pečícím papírem a upečeme při asi 150 °C dorůžova. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.
2
Recept vyšel před několika lety ve Vlastě. Toto cukroví je lehce nakyslé po citrónu a po rozležení krásně měkké.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Losos a krémové citronové brambory

Losos a krémové citronové brambory

Citronové těstoviny

Citronové těstoviny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila B.
    Kamila B. | 10. 12. 2013 07:17

    Výborné!!! <:-)

  • Jana | 27. 11. 2010 21:39

    Dnes jsem je pekla, a prijde mi tam moc tuku, tvary se cele "rozlezly",takze vizualni zazitek veskery žádný,ale jinak jsou výborné :-P

  • Jana | 20. 11. 2010 19:31

    Přemýšlím,že bych toto cukroví vyzkoušela,ale nebude se 160 cukru, a poté ještě obalené moc sladké?? :-)

  • zdenka supolova | 8. 12. 2009 17:55

    Mohu doporučit,moc dobré,zatím je křupavé,tak snad se rozleží.A když ne tak ho slepím krémem.

  • zdenka supolova | 6. 12. 2009 10:47

    Miluju všechno citronové,tak to zkusím.Tam není vajíčko nebo žloutek?Opravdu?

  • Lucie Blechová | 30. 11. 2009 15:01

    Pekla jsem teď o víkendu. S těstem se výborně pracovalo, jen jsem dala místo másla Heru a po upečení obalovala ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Cukroví je moc dobré na chuť, opravdu osvěžující citrónová chuť, tak doufám, že do Vánoc změkne..

  • Simona Dvořáková | 27. 8. 2008 20:35

    Přidala jsem ještě navíc sušenou sekanou citrónovou kůru, aby chuť byla výraznější.A bylo to dokonalé=)...doporučuju!

  • Anonym | 2. 12. 2007 16:11

    Stejné jsem už také pekla, jen trochu méně cukru, je moc dobré.

  • Anonym | 27. 11. 2007 12:10

    nezměklo to proto, že se do receptu dává máslo - to se vysuší, raději použijte Heru

  • Zuzana Groschupová | 17. 8. 2007 12:58

    Protože nerada vykrajuju cukroví, udělám si šišku a nakrájím na kousky, pak do těsta zabalím lískový oříšek nebo rozinky, kandované ovoce apod. a udělám kuličky, upeču a obalím v cukru.

  • Tereza Jarčušková | 14. 12. 2006 15:42

    Anonym , nemusíte mlieť, zlepte dve a dve tvary džemom alebo krémom a pekne vám to zmäkne.

  • Anonym | 14. 12. 2006 13:33

    Tohle cukroví jsem upekla už před 3! týdny a pořád se ještě nerozleželo,ba zdá se mi,že je čím dál tím tvrdší! Postupovala jsem dle předpisu,kde je asi chyba? Právě se rozhoduju,že to celé pomelu do kuliček...

  • Eva | 9. 12. 2006 20:45

    Je to zajímavé cukroví, chutě se dost prolínají sladké a kyselé. Nevím jestli ho někdy budu dělat znova. S krémem bude asi lepší.

  • Aninka | 5. 12. 2006 18:12

    Citronové cukroví -- Dělám podobně těsto, upeču, plním ořechovým krémem a slepuji. Povrch natřu citronovou polevou, skvěle to chutná.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Hladká mouka Máslo Moučkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Hrníčková buchta pro nezkušené

Hrníčková buchta pro nezkušené

Náchodská krkovička

Náchodská krkovička

Drobenkové muffiny s tvarohem

Drobenkové muffiny s tvarohem

Lístkoví šnečci s marmeládou

Lístkoví šnečci s marmeládou

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Jednoduché rajčatové těstoviny s tuňákem

Jednoduché rajčatové těstoviny s…

Ginger Beer - zázvorová limonáda

Ginger Beer - zázvorová limonáda

Bramborový guláš s hlívou

Bramborový guláš s hlívou

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

172
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
68
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
45
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
44
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
41
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Citronové cukroví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact