Mouku, cukr a prášek do pečiva promícháme a přidáme změklý tuk, citr.štávu, vejce a špetku soli. Vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské folie, a necháme odpočinout nejlépe přes noc. Potom jej rozválíme na pomoučeném vále na plát a vykrajujeme srdíčka, do jedné poloviny srdíček vykrojíme ješte vprostřed menší srdíčko a upečeme je na plechu dorůžova. Když sušenky vychladnou, polijeme srdíčka s vykrojením citronovou polevou a slepíme marmeládou nebo povidly. Srdíčka necháme několik dní proležet.
2
Poleva: cuk třeme s citronou štávou do zhoustnutí asi 10 minut a pokud by se nám poleva zdála hustá, přidáme štávu a pokud řídká, přidáme cukr.
Cukroví výborné, do těsta jsem přidala 3 lžíce citr. štávy a kůru z jednoho citronu. Krásně vonělo. Ted jsem napekla a citronová chut zůstala, takže super. Pokusím se také sehnat nějakou citrusový džem.
Děkuji za báječný recept, určitě nedělám naposledy.
Pekla jsem při 150stupních asi 5-8 minut v horkovzdušné tr.
Srdíčka jsou luxusní. Těsto je v podstatě varice na linecké, ale dala jsem hodně citronové šťávy i trochu kůry. Natírala jsem pomerančovou marmeládou, čím jsem "citrusový" nádech ještě zvýraznila a srdíčka byla kavinulá, nakyslá, pikantní. Budu asi péct pravidelně....