V hrnci rozehřejte ghí nebo olej a přidejte kmín, černá hořčičná semínka, listy karí a skořici. Když hořčičná i kmínová semínka změní barvu, přidejte nasekanou čili a potom rýži.
2
Za stálého míchání rýži smažte 2 až 3 minuty. Jakmile zrnka začínají průsvitnět, zalijte rýži slanou vodou a na minutu přiveďte do varu. Chcete-li žlutou rýži přidejte s vodou kurkumový prášek.
3
Hrnec přikryjte, snižte přívod tepla a vařte 18 minut, dokud se neabsorbuje veškerá voda. Potom odstraňte kousky skořice a rýži zalijte citrónovou šťávou a pokapejte máslem. Vařte ještě 2 až 3 minuty bez pokličky.
4
Nakonec každou porci rýže ozdobte dílkem citrónu a snítkou petržele.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petr V.
|13. 1. 2015 15:27
přiznám se, že jsem se z toho posral...
Petr V.
|13. 1. 2015 15:26
přiznám se, že jsem se z toho posral...
rislind
|19. 10. 2012 17:09
Naprostá kalamita...bedlivě jsem si jako kuchař hlídal dané ingredience a už při čtení receptu jsem se zarazil při 125 ml citronové št'ávy na daný poměr rýže...můj odhad byl trefný nebot' chut' rýže představovala spíše kyselinu citronovou nežli cokoliv jiného...styděl bych se to dát na stůl ...dovedu si "citronovou rýži "představit k pečenému masu,ale to jen pokud půjde o uzené se skořicí,a toho citronu tam budou dvě tři kapky na kopeček či pouze nastrouhaná kůra,a to v takovém poměru,aby se chutě daných ingrediencí vzájemně nerušily,ale se dopln'ovaly v jeden celek...opravdu netuším,co je na této směsici,kterou citronová št'áva úplně zabila osvěžujícího???Méně znamená někdy více,tak jak tomu je i v tomto případě...chutná li to Vám,tak Vás obdivuji...a to si bud'te naprosto jistá,že dokážu sníst vše,co má nějakou chut',ale Vaše rýže je nepoživatelná...dal jsem ochutnat několika lidem z porsonálu a setkal se jen s údivem kdo uvařil ten humus...