Bílky vyšleháme s 1/2 cukru na tuhý sníh. Žloutky s 1/2 cukru do pěny. Hmoty spojíme a vmícháme mouku s kypřidlem, kůrou a solamylem. Těsto vlijeme na plech s peč. papírem, rozetřeme a pečeme v předehřáté troubě na 200° asi 8 minut. Horké stočíme i s peč. papírem.
2
Jogurt smícháme s tvarohem, šťávou i kůrou, cukry a vyšlehanou smetanou. Želatinu necháme ve studené vodě nabobtnat. Pak ji zahřejeme a necháme rozpustit. Horkou ji vlijeme do náplně, rozmícháme a až začne tuhnout, rozetřeme ji na piškot, který pak opět stočíme do rolády (už bez papíru :-)). Necháme ztuhnout. Roládu pocukrujeme a ozdobíme šlehačkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana
|30. 3. 2016 08:44
S náplní jsem trochu improvizovala, protože jsem měla jen želatinu v prášku a zakysačku místo jogurtu, ale dopadlo to nakonec nad očekávání výborně a roláda je opravdu super.
Mě z toho snad vomejou :'( .Teď jsem to zeditonal,recept byl na svém místě,pak jsem chtěl znova nahrát fotky,protože se nezobrazovala ta první a recept je zase v pr...čicích =-O .Jdu volat vejš ;-) :-S
Tak z rolády nemusíš mít strach :-D .Chce jí HNED vařící srolovat a nechat takto vychladnout.Místo želatiny jsem použil žel.ztužovač,protože se mi nechtělo do krámu ;-) a mrcha nechtěl nějak ztuhnout :-\ .Krému je dost,možná by vyšel i na pomazání celé rolády ;-) :-P .To je dobře,máme tenhle krém rádi.
Tak doufám,že jsem Ti pomohl :-* ,už je jí půlka v háji :-D :-D :-D
Jirko, máš tuhle roládu vyzkoušenou? Ptám se proto, že rolády se mi moc nedaří a právě proto mě pořád láká prolomit tuhle bariéru. Recept vypadá dobře, chtěla bych ji vyzkoušet, ale nerada bych před Vánoci zuřila... :-D :-D