Tak jsem před hodinkou přesila 20dkg cukru,bílek tam šoupla,mixovala cca 3 minutky,přidala 7 kapiček citr. a už mám slepenou chaloupku.Je to vážně super recept,jen musím zítra přidělat na rampouchy :-D a na ježibabu aby zbylo.Bylo ji tak tak na slepení.Je krásně bílá a tak akorát hutná. Možná zítra přidám nějakou barvičku,ale žádné jedíky,jen asi kakao a borůvku z mrazáčku rozmáčknu.
:-( :-) dobrý den ráda bych se zeptala jak dlouho je potřeba nechat tu polevu na perníčku stvrdnout děkuji předem za odpověd O:-)
Vidíte, to u nás se zase dělají perníčky i tak, že se celé do polevy namočí (to hlavně ke konci, kdy už se nechce nikomu zdobit :)), takže pak poleva opravdu cítit je a pořádně citrónová je vyžadována :) Jinak polevu jsem vyzkoušela, ale protože jsem byla trochu amatér, tak jsem ji tím citronem asi moc neřadila a jakýkoliv pokus o ornament sice ze začátku vypadal pěkně, ale do deseti minut se hrozně rozpil :-)) každopádně to asi není chyba receptu, ale mojich ruk, dávám za jedna :)
Jo, a taky ho šlehám šlehačem, jinak to je nekonečná práce:) Ale nakonec přece jen chvilku třu vařečkou, ať se vytlačí vzduch a při zdobení to nezlobí. A dokonce jsem četla, že někdo nejen přesívá cukr, ale i bílek, ať v něm nejsou ty úponky a neucpává to zdobící špičku nebo dírku v sáčku.
Nevím, proč je název citronová poleva :-\ Ono je to spíš opravdu ta Bílková na perníčky a toho citronu je jen pár kapek. Já ho někdy ani nedávám. Na tom perníčku je té polevy obvykle tak malinko, že to není přes chuť perníkového koření skoro cítit, zda tam nějaký citron je nebo ne :-)
Ano, tohle je poleva na pernicky, s citronem opatrne, staci par kapek. Ja ji netru rucne, ale umixuji v mixeru a je krasne bila a nemusite trit a trit a trit... :-)
Prosím omluvte můj dotaz jako naprostého vánočně pečícího amatéra, ale je tohle ta poleva, které se používá ke zdobení perníčků? Někde jsem slyšela, že na perníčky se používá jiná poleva než třeba na potírání dortů, ale nevím, která je zrovna tady tato :)