Kuře na středomořský způsob připravené na sladkých cherry rajčatech, černých olivách, zalité citronovou šťávou a ovoněné čerstvým tymiánem, nejlépe chutná s křupavou bagetou.
Z jednoho citronu vymačkejte šťávu, z druhého nastrouhejte kůru a poté ho pokrájejte na plátky. Kuřecí prsa očistěte, potřete z obou stran olejem, osolte, opepřete a dejte na rozpálenou nepřilnavou pánev. Z každé strany opékejte 2 minuty a přesuňte do pekáče.
Citronovou kůru nasypte na prsa a přidejte plátky citronu. K masu do pekáče dejte rajčata, olivy a větvičky tymiánu. Vše zalijte citronovou šťávou, zastříkněte olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut. Přesný čas pečení záleží na tloušťce masa, mělo by být propečené, ale ne vysušené. Podávejte s bagetou nebo bílým chlebem, který namáčejte ve výpeku.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (září/2019)