Žloutky vyšleháme s cukrem krupicí i vanilkovým cukrem do téměř bílé pěny. Takže cca 5 minut na plné otáčky šlehačem. Poté přidáme tvaroh, rozehřáté máslo. Do mísy přidáme ještě jedlou sodu, mouku a kůru z jednoho citronu. Opět zašleháme a vymačkáme si z obou citronů šťávu, kterou dáme na závěr. Když máme suroviny spojené, jemnými pohyby vařečkou dostaneme do hmoty sníh. Vlijeme do formy, uhladíme tak, aby vznikl uprostřed trochu ďolíček a u stran formy toho bylo víc (Janina se tak hezky připečení srovná do roviny). Troubu stáhneme na 180 stupňů a pečeme 20-30 minut dozlatova.
4
Po dopečení necháme Janinu lehce vychladnout. Do misky si dáme moučkový cukr, šťávu z jednoho citronu a lžičku oleje a šleháme hmotu. Případně přidáme cukr nebo citron - já použila cca 1,5 menšího citronu. Poleva nesmí být moc tekutá, ale musí zas lehce stékat. Prostě aby při vylití polevy na Janinu sama jakoby stekla dolů a byl efekt bílého skla. Poleva se krásně leskne a v puse se rozplývá. Na závěr ozdobíme plátky citronu.