Nádherně vláčný moučník s příchutí citronu prověřený mnohaletou tradicí. Užijte si tuto bábovku spolu s lesním ovocem a dobrou kávou a třeba si budete na chvíli připadat jako v elegantním hotelu Ritz.
Mouku přesijte do mísy a přisypte sůl a prášek do pečiva. V mixéru utřete máslo s herou a cukrem. Postupně přidávejte vejce a třete do hladka.
3
Do tekutých ingrediencí střídavě přisypávejte suché ingredience a přilévejte mléko. Po každém přidání pomalu promíchejte. Nakonec přidejte citronovou šťávu a kůru.
4
Těsto přelijte do vymazané formy. Pečte asi 55 minut a poté otestujte špejlí. Vyjměte z trouby,nechte asi 15 minut odpočívat, nakonec bábovku vyklopte a nechte vychladnout úplně.
Z uvedeného množství surovin je opravdu hooodně těsta, takže standardní forma (mám silikonovou) je plná po okraj a musel jsem jí péci dost přes hodinu. Příště zkusím tak 2/3 dávku. Jinak bábovka se povedla, jemná, vláčná, dobrá chuť, doporučuji.