• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Citrónová bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Citrónová bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Citrónová bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce
    • 200
      ml mléko nebo voda
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 150
      g tuk rozpuštěný, Zlatá Hana nebo Hera,..
    • 1
      ks citronová kůra z
    • 50
      ml citronová šťáva
    • 100
      g špaldová mouka
    • 470
      g polohrubá mouka 450-470 g podle její vlhkosti
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      hrst kandované ovoce nebo citronát

Postup přípravy receptu

1
Do nádoby z pekárničky vyklepneme vejce, přidáme mléko nebo vodu, špetku soli, cukr a vanilkový cukr, rozpuštěný tuk, citrónovou šťávu a kůru. Polohrubou mouku smícháme se špaldovou a vsypeme na tekutou část. Pak přidáme prášek do pečiva. Zapneme program DORT (pekárna ETA), po zaznění zvukového signálu vsypeme kandované ovoce nebo citronát. Necháme doběhnout program, vyzkoušíme špejlí, zda je moučník upečený. Případně nastavíme ještě deset minut (nebo i více) programu PEČENÍ. Formu vytáhneme z pekárny a chvíli necháme chladnout. Poté vyklopíme bábovku na mřížku k dochladnutí. Poléváme citrónovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Citronová (pomerančová) bábovka

Citronová (pomerančová) bábovka

Citronová bábovka z pomazánkového másla

Citronová bábovka z pomazánkového…

Citronová bábovka hotelu Ritz z roku 1920

Citronová bábovka hotelu Ritz z roku…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • JITKA | 19. 6. 2011 18:11

    dá se špaldova mouka nahradit něčim jiným když ji nemám?

  • Jiťa | 1. 3. 2008 16:35

    Myslíte, že se mně vejde toto množství (55 - 57 dkg mouky+20 dkg cukru!) i do větší bábovkové formy, když chci tuto bábovku zkusit udělat klasickým způsobem bez použití pekárny? Bábovka tvaru cihly se mi moc nelíbí :-(. Nezkoušel už někdo? Dík.

  • Ketty | 26. 2. 2008 21:55

    Právě jsem bábovku ochutnala, je moc dobrá i bez polevy, dopékala jsem ji ještě 40 minut, ale stálo to za to :) Chutná jako citrónová babeta, která se kupuje v obchodě. Doporučuju

  • Hospodyňka | 13. 2. 2008 12:38

    I já jsem dopékala, ale jen takových 10-15 minut. Bábovka je chuťově dobrá, konzistencí je taková hutná. Jemná, ale hutná. Pro větší nadýchanost by bylo možná lepší dát prášek do pečiva až těsně před pečením? Dávám stejně 1, protože ta "hutnost" není vlastně na škodu.

  • Eva Fišerová | 9. 3. 2007 22:12

    Kolegyně nám donesla na ochutnání tuto citronovou bábovku. byla vynikající. Nic jiného pečeného od ní již nechceme.

  • Martina N | 7. 1. 2007 20:41

    Skúšala som, nebolo to na chuť zlé. Ale musela som to dopekať ešte skoro 1 hod. 20 minút a aj potom som mala pocit, že ešte som mohla 10 minút pridať.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Kandované ovoce Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Špaldová mouka Sůl Tuk Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová roláda

Vepřová roláda

Rychlovka z těstovin

Rychlovka z těstovin

Indiánky

Indiánky

Jednoduchá rajská polévka

Jednoduchá rajská polévka

Ginger Beer - zázvorová limonáda

Ginger Beer - zázvorová limonáda

Sýrová pomazánka s vejci

Sýrová pomazánka s vejci

Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě

Bylinkové kuře (králík) pečené na…

Vepřová kýta na rajčatech

Vepřová kýta na rajčatech

Dýňová polévka krémová

Dýňová polévka krémová

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

477
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
229
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
57
Francouzský dresing
Francouzský dresing
37
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…
33
Mrkvový hummus s pestem
Mrkvový hummus s pestem

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Citrónová bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact