V mlýnku na maso semeleme syrovou naklíčenou pšenici (délka klíčků cca 2-10 mm) a syrovou zeleninu, smícháme s olejem, dochutíme citrónem a případně medem.
2
Jíme nalačno po ránu, pomalu, důležité je důkladně rozkousat pro snadné a dokonalé trávení.
3
Vynikající a chuťově dobrá strava po jarních očisných půstech. Syrová vláknina "protáhne" střeva a normalizuje mikroflóru => česky řečeno prospívá :-)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anna Tichá
|2. 3. 2008 14:23
Dělám zeleninové saláty a přidávam naklíčenou pšenici nepomletou je v tom nějaký rozdíl?
MartinV
|22. 12. 2007 22:51
Kdo případně váháte, vyzkoušejte účinky po Vánocích :-)Pro labužníky doporučuji přidat pár kapek oleje z vlašských ořechů, nebo levnější z dýňových semínek.
MartinV
|18. 8. 2007 17:17
Salát má na sobě i druhých již léta odzkoušen G.Malachov, guru ruské školy zdravé výživy. Pšenici použijte jakoukoliv, která klíčí (např. špalda mi klíčit nechce, resp. velmi málo).Jinak salát lze připravit i bez pšenice, v jeho odlehčené verzi => čisticí účinek zůstává, pouze není tak sytý.
Lidka Kábrtová
|15. 4. 2007 18:58
Pšenici koupíte v prodejně zdravé výživy.
Zlata Kuntošová
|14. 4. 2007 19:17
Chtěla bych vyzkoušet tento recept, ale nevím, kde seženu pšenici, abych jí mohla dát naklíčit. Děkuju za radu.
Zlata Kuntošová
|13. 4. 2007 18:34
Škoda, že tu není ještě žádný komentář. Chtěla bych vědět jestli to již někdo vyzkoušel a jestli to má opravdu čistící účinky. Taky by mě zajímalo, kde seženu pšenici?