• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Císařský trhanec s borůvkami a šodó
Napište svůj komentář k receptu

Císařský trhanec s borůvkami a šodó

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Císařský trhanec s borůvkami a šodó
Císařský trhanec s borůvkami a šodó
Císařský trhanec s borůvkami a šodó
Císařský trhanec s borůvkami a šodó
Císařský trhanec s borůvkami a šodó
Císařský trhanec s borůvkami a šodó
Císařský trhanec s borůvkami a šodó
5fotografií
Nahrát fotku
 

Delikatesu původem z rakouské kuchyně musíte rozhodně vyzkoušet. Trhaný lívanec s borůvkami posypaný moučkovým cukrem a politý lahodným šodó vynese vaše chuťové pohárky až do nebe. Ozdobit můžete jablky nebo jahodami.

Suroviny

4 porce
  • Na těsto
    • 2
      ks vejce
    • 100
      ml mléko
    • 90
      g mouka
    • 40
      g moučkový cukr
    • prášek do pečiva
    • borůvky čerstvé nebo mražené
    • sůl
    • 2
      lžíce máslo přepuštěné
    • moučkový cukr na pocukrování
    • čerstvé ovoce k servírování
  • Na šodó
    • 4
      ks žloutek
    • sůl
    • 250
      ml bílé víno sladké
    • 2
      lžička vanilka lusk, esence nebo pasta
    • moučkový cukr dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravte těsto. Oddělte žloutky a bílky, k bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte dotuha. Dejte vychladit. Ke žloutkům přidejte cukr, špetku soli, mléko a společně je prošlehejte, nakonec přidejte hladkou mouku a opět vše dobře promíchejte. Přihoďte špetku prášku do pečiva a velmi jemně vmíchejte bílky.

RADA: Jak skladovat žloutky?

2
Zlehka rozehřejte pánev, dejte na ni máslo. Na pánev vlijte tři čtvrtiny těsta. Pomocí stěrky ho rovnoměrně rozetřete po pánvi, vznikne tak jeden velký nadýchaný lívanec.
3
Vyčkejte 4 minuty, až se začnou objevovat bublinky a přidejte borůvky.

RADA: Jak rychle využít ovoce rovnou z mrazáku?

4
Snažte se zbývajícím těstem borůvky překrýt, použijte stěrku. Uhlaďte a počkejte, dokud těsto nezatuhne.
5
A po dalších 5–6 minutách podeberte a trhanec otočte.
6
Po stranách přidejte dalších pár kousků přepuštěného másla, ať se druhá strana nedělá nasucho.

RADA: Jak na tuhé máslo z lednice?

7
Po dalších 4 minutách můžete začít trhat. Pocukrujte a promíchejte.
8
Následně připravte šodó nad vodní lázní. Základ tvoří žloutky, bílé víno, cukr a vanilka. Ke žloutkům opět přijde špetka soli. Přilijte sladší bílé víno a vše metličkou prošlehejte.
9
Dno misky se vody nesmí dotýkat, postupně přidávejte i cukr dle sladkosti vína a vanilku.
10
Poté šlehejte. Šlehání může trvat i 10 minut, než vznikne pěna.
11
Trhanec můžete podávat s jahodami, jablky nebo jiným ovocem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Trhanec

Trhanec

Císařský trhanec

Císařský trhanec

Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem

Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla
Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Borůvky Čerstvé ovoce Máslo Mléko Moučkový cukr Mouka Prášek do pečiva Sůl Vanilka Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový koláč báby Havelkové

Tvarohový koláč báby Havelkové

Čebureky II.

Čebureky II.

Zeleninová pánev

Zeleninová pánev

Slaný dort I

Slaný dort I

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Těstoviny s kozím sýrem

Těstoviny s kozím sýrem

Ostružinový řez

Ostružinový řez

Kuřecí srdíčka - pečená

Kuřecí srdíčka - pečená

Máslo s medvědím česnekem

Máslo s medvědím česnekem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

96
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Cimpr Campr
Cimpr Campr
Císařská kýta
Císařská kýta
Císařský trhanec
Císařský trhanec
Citronáda s rozmarýnem
Citronáda s rozmarýnem
Citronová (pomerančová) bábovka
Citronová (pomerančová) bábovka
Citronová babeta
Citronová babeta
  • Recepty.cz
  • Císařský trhanec s borůvkami a šodó
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact