Bezmasou část křidélek odstřihneme (můžeme použít na polévku), ostatní omyjeme a osušíme. V porcelánové míse smícháme sójovou omáčku, med, sherry, část zázvoru a rozetřený česnek. Do připravené marinády namočíme křidélka, přikryjeme je a dáme na hodinu do chladničky. Občas promícháme. Křidélka vyjmeme, obalíme je ve škrobové moučce a na rozpáleném ohni opekáme asi 5-8 minut.
2
Přebytečný tuk slijeme, křidélka vrátíme na pánev, přilijeme marinádu a vlažnou vodou, přikryjeme a na mírném ohni dusíme doměkka. Často mícháme. Hotová křidélka odstavíme, přimícháme zbylý zázvor a jemně nakrájenou zelenou cibulku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
alizabet
|31. 10. 2015 07:57
Díky za radu,čím nahradit scherry, :-)
Di
|22. 1. 2006 11:55
Alko, sherry nemá nic společného s cherry - to znamená s třešněmi. Já jsem si to dlouho myslela také, než jsem si láhev dovezla z Německa. Je to aperitivní víno z oblasti Jerez de la Frontera ve Španělsku, může být suché i sladké. Chutná trochu jako tokajské. Takže nahradit se dá nejlépe nějakým aperitivem nebo sladším bílým vínem. I když nepochybuji o tom, že s griotkou by to nemuselo být špatné.
Alka
|22. 1. 2006 01:53
Mozna je trochu pozde,ale sherry je v nasich podnimkach docista nahraditelne Griotkou ;-) a myslim,ze lzice stavy z tresnoveho kompotu to vynahradi totalnim abstinentum..i kdyz Griotka je jemna a nemela by vadit..Dobrou chut..
Daniel Šimerda
|4. 5. 2005 18:42
Je to výýýýýýýborné.
Lenka Maliskova
|28. 1. 2005 10:15
Ja bych mela dotaz k tomuto receptu: Da se nahradit sherry nejakym jinym alkoholem?