Z mouky, vejce a oleje vypracujeme hladké těsto, dáme na 1/2 hodiny do lednice v igelitovém pytlíku odpočinout a pak trháme kousky rukou, rozmáčkneme mezi prsty a hážeme do vroucích polévek nebo gulášů jako těstovinovou vložku.
2
Krátce dovaříme asi 5-8 minut, já mezitím ochutnávám.
3
Pokud je přidáváme do dalších polévek nebo gulášů, kde jsou již brambory, přidáváme je, když už jsou brambory skoro měkké.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
V.Š.
|22. 3. 2005 07:21
Každá je tak velká jaký kousek utrhnete záleží na Vás, hlavě aby byly přiměřeně stejně velké. Jsou více promáčklé uprostřed. Můžete dělat jak malé tak větší dle chuti. Do těsta někdy zamíchám jemně krájenou petrželku nebo pažitku je to barevnější.
Jana z VM
|21. 3. 2005 15:45
Já se dovolím zeptat - to po tom rozmáčknutí těch kousků těsta jsou z toho malé placičky ? Jak je to velké ? Docela bych to někdy použila do zeleninové polévky, aby byla změna ....