Nakrájíme vepřové přes vlákno na tenounké plátky a ty opět nakrájíme na tenké nudličky, jako sirky. V míse zkombinujeme víno, cukr a škrob, přidáme maso a smícháme. Olej rozehřejeme ve woku nebo prostorné pánvi, přidáme vepřovou směs a mícháme, až maso má světle hnědou barvu (2-3 minuty). Přidáme sojovou omáčku, cibulky a česnek a pokračujeme v míchání dalších 2 minuty. Dochutíme pepřem a solí.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
RK
|10. 5. 2007 13:16
S těmi cibulkami je to dobrý nápad, na jaře super. Dělala jsem ve woku a přidala ještě trochu mražené čínské zeleninové směsi, nemělo to chybu.
Aninka
|17. 12. 2006 20:00
Moc dobrý jídlo na večeři , doma chutnalo.
Pastis Petite
|17. 12. 2006 18:53
Krájení na jemné nudličky se jmenuje "julienne" a je to francouzský a ne český vynález. Tímto způsobem je upravováno mnoho čínských jídel přímo v Číně. Ale v podstatě jde přeci o pokrm a ně o to, jestli se jí hůlkami, vidličkou, prsty nebo lžicí, že? Dobrou chuť!
H D
|17. 12. 2006 14:07
Také bych přidala více sojovky,na kilo ingrediencí je to málo a zázvor.Ale to podle chuti.Anonyme musíte více trénovat! Číňan sní hůlkami i čistý vývar :-))) Ne,vážně.Většinou k tomu nabírá rýži,která je lepivá , a to proto,aby se to dalo jíst hůlkami.Tak hodně úspěchů!:-)))
Anonym
|17. 12. 2006 12:00
Maso na nudličky jako sirky je nějaký český vynález, Číňani jedí hůlkama a ne vidličkou, jak by je asi nabírali?
Kamil Krybus
|16. 12. 2006 15:19
Asi bych ještě do směsi na maso přidal 1/2 lžičky zázvoru a nebál bych se dát do woku 2 lžíce sojové omáčky.