Do kastrolu nalijte 300 ml vody, nasypte cukr a zázvor. Na mírném ohni míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
2
Poté zvyšte teplotu, přiveďte k varu a vařte do sirupové hmoty, asi 3–4 minuty. Odstavte a nechte vychladnout. Povolené maliny propasírujte přes sítko a vmíchejte do vychlazeného sirupu. Přidejte cider nebo prosecco. Směs nalijte do nádoby a nechte v mrazáku zmrznout.
3
Párkrát prošlehejte. Několik hodin před podáváním ušlehejte vidličkou vaječný bílek. Namočte do něj růžové lístky a obalte je v cukru. Nechte na pečicím papíru uschnout.
4
V míse vyšlehejte bílky, oba extrakty a olej do napěněné směsi.
5
V jiné míse smíchejte mouku, škrob, sůl, cukr a nakonec vmíchejte 3 lžičky vlažné vody. Vzniklou směs vmíchejte k bílkové a zlehka zpracujte hladké těsto, které neteče a dobře se odděluje od vařečky.
6
Plech vyložte pečicím papírem a potřete olejem. Po lžících odebírejte těsto a do tenka jej roztírejte do kol o průměru 10 cm.
7
Pečte v předehřáté troubě při 150 °C, asi 14–15 minut – koláčky se musí snadno oddělit od papíru. Poté je rychle odlepte, vložte doprostřed vzkaz a přehněte je například přes okraj sklenice.
8
Koláčky nechte vychladnout ve formě na muffiny, udrží si tvar.