Já jsem nudle ještě posypala orientálním kořením a zakápla sojovkou (čínskou). Zeleninu jsem dala také čínskou (já si našla bez hub) a maso jsem naložila do ústřicové omáčky, ale nedala jsem tam 2 dl, ale jenom asi 2 - 3 lžíce.
Patriku, Michaela to napísala správne, podľa SI sa píše dl :))) nie dcl :)))
Celkově doporučuji to opékat na 2x, ne vše najednou, příliš by klesla teplota woku, a zpomalilo by se opékání, suroviny by mohly pustit šťávu, a to nechceme.
Myslím, Michaelo, že na to můžete vzít jed, že tam nepatří 2 dcl (jak se správně píše). Vidím to na maximálně 2 lžíce. A když nebudete šetřit sojovou omáčkou, tak nebudete muset ani solit a mletý pepř bych tam nedával vůbec. To jsou 2 věci které nejsou příliš čínské. ;-) Jinak to chutná určitě jakž takž dobře, podobná jídla dělávám, jen pestřeji ochucená. Autor možná neměl tak moc šetřit při popisu, takže to doblním já. Olej použíjte arašídový či kukuřičný, jelikož wok, ve kterém to budete připravovat musíte rozpálit na maximum a jiné oleje na to nejsou ideální (a také nedodají zajímavou příchuť). Maso se po krátkém opečení výjme, pak se přidají houby, krátce poté karotky, pak paprika a nakonec zbytek. Jsou to vše spíše minutové či půlminutové záležitosti (myslím odstupy mezi přidáváním surovin), po opečení přidáme maso, které jsme udržovali v teple, opečené nudle, střík vody a ochutíme, pár vteřin prohřejeme.
Martine ráda bych se vás zeptala, jestli opravdu tam přijde 2 dl ústřicové omáčky? Zdá se mi to moc. Jinak recept vypadá dobře. Ráda bych ho vyskoušela.