Nudle uvaříme podle návodu v mírně osolené vodě. Maso nakrájíme na tenké nudličky, pórek na kolečka. Dobře omyté čínské zelí nakrájíme na nudličky - použijeme pouze tvrdé řapíky, karotku na velmi tenké nudličky (nestrouhat), papriku též na nudličky.Uvařené a scezené nudle zprudka opečeme na oleji a dáme stranou. Potom opět zprudka opečeme maso, přidáme pórek, karotku, papriku, žampiony a řapíky z čínského zelí. Lehce orestujeme, přidáme opečené špagety a ústřicovou omáčku. Dochutíme solí, pepřem a sójovou omáčkou.
2
Čínské nudle s kuřecím masem můžeme ihned podávat jako hlavní chod.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Michaela Linhartová
|26. 7. 2009 09:32
Já jsem nudle ještě posypala orientálním kořením a zakápla sojovkou (čínskou). Zeleninu jsem dala také čínskou (já si našla bez hub) a maso jsem naložila do ústřicové omáčky, ale nedala jsem tam 2 dl, ale jenom asi 2 - 3 lžíce.
Tereza J.
|28. 1. 2009 09:25
Patriku, Michaela to napísala správne, podľa SI sa píše dl :))) nie dcl :)))
Patrick Schmitt
|27. 1. 2009 23:06
Celkově doporučuji to opékat na 2x, ne vše najednou, příliš by klesla teplota woku, a zpomalilo by se opékání, suroviny by mohly pustit šťávu, a to nechceme.
Patrick Schmitt
|27. 1. 2009 23:06
Myslím, Michaelo, že na to můžete vzít jed, že tam nepatří 2 dcl (jak se správně píše). Vidím to na maximálně 2 lžíce. A když nebudete šetřit sojovou omáčkou, tak nebudete muset ani solit a mletý pepř bych tam nedával vůbec. To jsou 2 věci které nejsou příliš čínské. ;-) Jinak to chutná určitě jakž takž dobře, podobná jídla dělávám, jen pestřeji ochucená. Autor možná neměl tak moc šetřit při popisu, takže to doblním já. Olej použíjte arašídový či kukuřičný, jelikož wok, ve kterém to budete připravovat musíte rozpálit na maximum a jiné oleje na to nejsou ideální (a také nedodají zajímavou příchuť). Maso se po krátkém opečení výjme, pak se přidají houby, krátce poté karotky, pak paprika a nakonec zbytek. Jsou to vše spíše minutové či půlminutové záležitosti (myslím odstupy mezi přidáváním surovin), po opečení přidáme maso, které jsme udržovali v teple, opečené nudle, střík vody a ochutíme, pár vteřin prohřejeme.
Michaela Linhartová
|27. 1. 2009 19:17
Martine ráda bych se vás zeptala, jestli opravdu tam přijde 2 dl ústřicové omáčky? Zdá se mi to moc. Jinak recept vypadá dobře. Ráda bych ho vyskoušela.