• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čínské jarní závitky
Napište svůj komentář k receptu

Čínské jarní závitky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 30
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čínské jarní závitky
Čínské jarní závitky
Čínské jarní závitky
Čínské jarní závitky
Čínské jarní závitky
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

7 porce
    • 200
      g mleté maso
    • 200
      g bílé zelí
    • 1
      ks paprika
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 3
      lžíce jemná strouhanka
    • 1
      ks vejce
    • pepř mletý
    • sůl
    • rýžový papír
    • olej
    • worcestrová omáčka
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Z tohoo množství připravíme cca 7 větších závitků nebo 10 ks menších.
2
Nejprve si nastrouháme nebo nakrájíme bílé zelí a papriku. Do nastrouhaného obsahu přidáme mleté maso, lžičku soli, pepř dle chuti, vejce, lžičku solamylu a pár lžic strouhanky, aby těsto nebylo řídké, ale ani moc tuhé. Vše promícháme a zakápnem worchestrem a sójovou omáčkou. Necháme odpočinout cca 10 minut, aby maso do sebe vsáklo všechny chutě. Mezitím si vememe rýžový papír a z obou stran jej potřeme teplou vodou, aby nám změkl. Do změklého papíru vkládáme směs, kterou jsme si připravili a poté závitek srolujeme tak, aby nám nikde nezůstal otvor či díra.
3
Rozpálíme si pánev s olejem, cca 1,5 cm oleje a závitky smažíme na každé straně cca 6 minut - hotové poznáme dle barvy, že budou do zlatova až jemně hněda.
4
Podáváme jako předkrm a nebo jako chuťovku. Přeji dobrou chuť =)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jarní závitky s krevetami, bylinkami a zeleninovými nudlemi

Jarní závitky s krevetami, bylinkami…

Jarní duhové závitky

Jarní duhové závitky

Jarní závitky

Jarní závitky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hanapac | 23. 4. 2017 05:50

    Nejhorší recept, který byl kdy na tyto závitky napsán. Tato varianta je zpackána v české kuchyni, kde kuchařka závitky zaplácala vším, co doma našla a co si myslela, že tam patří................. Ale tohle se závitky nemá nic společného :-D

  • Ferko | 14. 12. 2016 01:43

    nahodou ja som ich mal v restike tiez se zelim a boli vyborne

  • verca | 21. 1. 2016 13:40

    vůbec se tak nedělají tedy aspon suroviny.Dělám závítky cely život.A naučení od vietnamcu,chybí nudle tenke,vajíčka,žádná strouhanka.žádné zelí,cibule,houby jidášové,Kdo to to vařil? A papíry se namáčí ve vodě s pivem. ;-)

  • Jirka | 23. 10. 2014 16:14

    Doporučil bych přejmenování receptu na ,,české jarní závitky''. Dvě třetiny ingrediencí jsou evropské, které se k tomuto vůbec nepoužívají. To je jak kdyby na asijském webu byl recept s názvem ,,česká svíčková'' kde místo knedlíku by byly nudle, omáčka z mořských řas, jako maso ryba v kokosovém mléce a na ozdobu trochu brusinek. Pak nemáme být za kulinářské analfabety. :-D

  • mihal | 17. 10. 2014 18:46

    Ještě jsem neviděl používat worcestrovou omáčku se sojovou, to je tedy zhovadilost. Ještě k tomu v čínských závitcích.:DDDD

  • KIKI | 31. 7. 2014 12:10

    :-\ dumám nad tím dlouho, ale ať jsem měla jakékoliv závitky paprika v nich nebyla ;-) nic ve zlém může to být dobré ale nad tou stouhankou jsem se zastavila teda ... to se mi nezdá a ani bych si to tam teda nedala a kde jsou nudle (skleněné) a houby... a třebas i mrkvička (tu jsem měla zatím v každých)

  • Lucie | 28. 5. 2014 20:06

    Přidávám ještě mrkvičku :-) Jinak recept lepší než přímo od výrobce :-)

  • Janička | 8. 4. 2014 21:57

    Pro ty, kteří shánějí potřebné ingredience mohu doporučit eshop www.prosteasijske.cz našla jsem zde vše od rýžového papíru po sojovou omáčku :-)

  • Honza | 30. 4. 2013 11:49

    Vážení labužníci, závitků se dělá více druhů, dle oblastí, ale tenhle recept jsem nikde neviděl. Patří tam trošku jiné věci, např. jidášovo ucho, skleněné nudle, jarní cibulka, cibule a žádné papriky,zelí či strouhanka, má to pak úplně jinou chuť.Ale každému chutná něco jiného, tak ať se daří.

  • Elldemai | 25. 1. 2013 01:46

    Zakladem je mlete veprove, vejce, hodne zeleniny a NUDLE (pruhledne ryzove), zbytek surovin je dle vaseho vyberu. Pochybuju ze u nas pouzivaji strouhanku, jelikoz maji uplne jine pecivo a solamyl taky netreba. Davam taky vic vajec.

  • Helenka | 5. 10. 2011 12:22

    Maso nijak neupravuji tepelně, prostě udělám směs z ingrediencí a poté zabalím do rýžového papíru a dám na pánev osmažit a maso se postupně udělá =) autorka receptu :) :-))

  • terorek | 25. 8. 2011 20:51

    Dobrý den, mohu se zeptat, to maso předtím nijak tepelně neupravujeme..? Děkuji moc!

  • CatherineLau
    CatherineLau | 18. 8. 2011 18:29

    Nepřidávám ani vejce, ani strouhanku, zato do směsi přidávám uvařenou rýži. Nerozpadá se to ani tak. Výborné taky je, když se tam dá nadrobno nasekaná jarní cibulka.

  • kikiclak | 8. 6. 2011 14:29

    Podle vietnamské receptury namáčíme rýžový papír do piva..tak nám to moc chutná..jinak dají se přidat sojové výhonky a skleněné nudle a z vajec jen bílky pak není potřeba strouhanka ani solamyl..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Smažení Čína Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Jemná strouhanka Mleté maso Olej Paprika Pepř mletý Rýžový papír Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vejce Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Hranolky se sýrem

Hranolky se sýrem

Krůtí nudlová polévka

Krůtí nudlová polévka

Cuketová polévka  s hráškem a mátou

Cuketová polévka s hráškem a mátou

Papriky s rajčaty - sterilované

Papriky s rajčaty - sterilované

Čokoládový koláč "kokoska"

Čokoládový koláč "kokoska"

Kávový korpus

Kávový korpus

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Nepečený banánovo/lentilkový dort

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

137
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
82
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
77
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová…
61
Grilované vepřové s bramborovým salátem
Grilované vepřové s…
42
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Není vidět, přesto vás chrání každý den. Kdo je váš tajný strážce?

Není vidět, přesto vás chrání každý den. Kdo je váš tajný strážce?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Bývalý parťák Bartošové (†48) v šoku: Děsivá nehoda na dálnici!

Bývalý parťák Bartošové (†48) v šoku: Děsivá nehoda na dálnici!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Čínská sladkokyselá omáčka
Čínská sladkokyselá omáčka
Čínská svíčková
Čínská svíčková
Čínské čtverečky
Čínské čtverečky
Čínské masové placičky alá Zita Kabátová
Čínské masové placičky alá Zita Kabátová
Čínské nudle s kuřecím masem III.
Čínské nudle s kuřecím masem III.
Čínské nudle s masem a žampióny
Čínské nudle s masem a žampióny
  • Recepty.cz
  • Čínské jarní závitky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact