• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Čínské jarní závitky
Napište svůj komentář k receptu

Čínské jarní závitky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 30
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čínské jarní závitky
Čínské jarní závitky
Čínské jarní závitky
Čínské jarní závitky
Čínské jarní závitky
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

7 porce
    • 200
      g mleté maso
    • 200
      g bílé zelí
    • 1
      ks paprika
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 3
      lžíce jemná strouhanka
    • 1
      ks vejce
    • pepř mletý
    • sůl
    • rýžový papír
    • olej
    • worcestrová omáčka
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Z tohoo množství připravíme cca 7 větších závitků nebo 10 ks menších.
2
Nejprve si nastrouháme nebo nakrájíme bílé zelí a papriku. Do nastrouhaného obsahu přidáme mleté maso, lžičku soli, pepř dle chuti, vejce, lžičku solamylu a pár lžic strouhanky, aby těsto nebylo řídké, ale ani moc tuhé. Vše promícháme a zakápnem worchestrem a sójovou omáčkou. Necháme odpočinout cca 10 minut, aby maso do sebe vsáklo všechny chutě. Mezitím si vememe rýžový papír a z obou stran jej potřeme teplou vodou, aby nám změkl. Do změklého papíru vkládáme směs, kterou jsme si připravili a poté závitek srolujeme tak, aby nám nikde nezůstal otvor či díra.
3
Rozpálíme si pánev s olejem, cca 1,5 cm oleje a závitky smažíme na každé straně cca 6 minut - hotové poznáme dle barvy, že budou do zlatova až jemně hněda.
4
Podáváme jako předkrm a nebo jako chuťovku. Přeji dobrou chuť =)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jarní závitky s krevetami, bylinkami a zeleninovými nudlemi

Jarní závitky s krevetami, bylinkami…

Jarní duhové závitky

Jarní duhové závitky

Jarní závitky

Jarní závitky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hanapac | 23. 4. 2017 05:50

    Nejhorší recept, který byl kdy na tyto závitky napsán. Tato varianta je zpackána v české kuchyni, kde kuchařka závitky zaplácala vším, co doma našla a co si myslela, že tam patří................. Ale tohle se závitky nemá nic společného :-D

  • Ferko | 14. 12. 2016 01:43

    nahodou ja som ich mal v restike tiez se zelim a boli vyborne

  • verca | 21. 1. 2016 13:40

    vůbec se tak nedělají tedy aspon suroviny.Dělám závítky cely život.A naučení od vietnamcu,chybí nudle tenke,vajíčka,žádná strouhanka.žádné zelí,cibule,houby jidášové,Kdo to to vařil? A papíry se namáčí ve vodě s pivem. ;-)

  • Jirka | 23. 10. 2014 16:14

    Doporučil bych přejmenování receptu na ,,české jarní závitky''. Dvě třetiny ingrediencí jsou evropské, které se k tomuto vůbec nepoužívají. To je jak kdyby na asijském webu byl recept s názvem ,,česká svíčková'' kde místo knedlíku by byly nudle, omáčka z mořských řas, jako maso ryba v kokosovém mléce a na ozdobu trochu brusinek. Pak nemáme být za kulinářské analfabety. :-D

  • mihal | 17. 10. 2014 18:46

    Ještě jsem neviděl používat worcestrovou omáčku se sojovou, to je tedy zhovadilost. Ještě k tomu v čínských závitcích.:DDDD

  • KIKI | 31. 7. 2014 12:10

    :-\ dumám nad tím dlouho, ale ať jsem měla jakékoliv závitky paprika v nich nebyla ;-) nic ve zlém může to být dobré ale nad tou stouhankou jsem se zastavila teda ... to se mi nezdá a ani bych si to tam teda nedala a kde jsou nudle (skleněné) a houby... a třebas i mrkvička (tu jsem měla zatím v každých)

  • Lucie | 28. 5. 2014 20:06

    Přidávám ještě mrkvičku :-) Jinak recept lepší než přímo od výrobce :-)

  • Janička | 8. 4. 2014 21:57

    Pro ty, kteří shánějí potřebné ingredience mohu doporučit eshop www.prosteasijske.cz našla jsem zde vše od rýžového papíru po sojovou omáčku :-)

  • Honza | 30. 4. 2013 11:49

    Vážení labužníci, závitků se dělá více druhů, dle oblastí, ale tenhle recept jsem nikde neviděl. Patří tam trošku jiné věci, např. jidášovo ucho, skleněné nudle, jarní cibulka, cibule a žádné papriky,zelí či strouhanka, má to pak úplně jinou chuť.Ale každému chutná něco jiného, tak ať se daří.

  • Elldemai | 25. 1. 2013 01:46

    Zakladem je mlete veprove, vejce, hodne zeleniny a NUDLE (pruhledne ryzove), zbytek surovin je dle vaseho vyberu. Pochybuju ze u nas pouzivaji strouhanku, jelikoz maji uplne jine pecivo a solamyl taky netreba. Davam taky vic vajec.

  • Helenka | 5. 10. 2011 12:22

    Maso nijak neupravuji tepelně, prostě udělám směs z ingrediencí a poté zabalím do rýžového papíru a dám na pánev osmažit a maso se postupně udělá =) autorka receptu :) :-))

  • terorek | 25. 8. 2011 20:51

    Dobrý den, mohu se zeptat, to maso předtím nijak tepelně neupravujeme..? Děkuji moc!

  • CatherineLau
    CatherineLau | 18. 8. 2011 18:29

    Nepřidávám ani vejce, ani strouhanku, zato do směsi přidávám uvařenou rýži. Nerozpadá se to ani tak. Výborné taky je, když se tam dá nadrobno nasekaná jarní cibulka.

  • kikiclak | 8. 6. 2011 14:29

    Podle vietnamské receptury namáčíme rýžový papír do piva..tak nám to moc chutná..jinak dají se přidat sojové výhonky a skleněné nudle a z vajec jen bílky pak není potřeba strouhanka ani solamyl..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Smažení Čína Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Jemná strouhanka Mleté maso Olej Paprika Pepř mletý Rýžový papír Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vejce Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gnocchi

Gnocchi

Apple pie

Apple pie

Jablečná buchta s pudinkem

Jablečná buchta s pudinkem

Polévka z uzeného masa II.

Polévka z uzeného masa II.

Banánovo-broskvové tiramisu

Banánovo-broskvové tiramisu

Nádivka do kuřete, kachny, husy a vepřové kapsy

Nádivka do kuřete, kachny, husy a…

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Quiche s tuňákem a cibulí

Quiche s tuňákem a cibulí

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

29
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
28
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
26
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
21
Cuketa v sýrové omáčce
Cuketa v sýrové omáčce
20
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78): Tajemství jeho luxusního bytu! Myslel i na děti…

Jiří Bartoška (†78): Tajemství jeho luxusního bytu! Myslel i na děti…

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Další doporučené recepty:

Čínská sladkokyselá omáčka
Čínská sladkokyselá omáčka
Čínská svíčková
Čínská svíčková
Čínské čtverečky
Čínské čtverečky
Čínské masové placičky alá Zita Kabátová
Čínské masové placičky alá Zita Kabátová
Čínské nudle s kuřecím masem III.
Čínské nudle s kuřecím masem III.
Čínské nudle s masem a žampióny
Čínské nudle s masem a žampióny
  • Recepty.cz
  • Čínské jarní závitky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact