Nejhorší recept, který byl kdy na tyto závitky napsán. Tato varianta je zpackána v české kuchyni, kde kuchařka závitky zaplácala vším, co doma našla a co si myslela, že tam patří................. Ale tohle se závitky nemá nic společného :-D
nahodou ja som ich mal v restike tiez se zelim a boli vyborne
vůbec se tak nedělají tedy aspon suroviny.Dělám závítky cely život.A naučení od vietnamcu,chybí nudle tenke,vajíčka,žádná strouhanka.žádné zelí,cibule,houby jidášové,Kdo to to vařil? A papíry se namáčí ve vodě s pivem. ;-)
Doporučil bych přejmenování receptu na ,,české jarní závitky''. Dvě třetiny ingrediencí jsou evropské, které se k tomuto vůbec nepoužívají. To je jak kdyby na asijském webu byl recept s názvem ,,česká svíčková'' kde místo knedlíku by byly nudle, omáčka z mořských řas, jako maso ryba v kokosovém mléce a na ozdobu trochu brusinek. Pak nemáme být za kulinářské analfabety. :-D
Ještě jsem neviděl používat worcestrovou omáčku se sojovou, to je tedy zhovadilost. Ještě k tomu v čínských závitcích.:DDDD
:-\ dumám nad tím dlouho, ale ať jsem měla jakékoliv závitky paprika v nich nebyla ;-) nic ve zlém může to být dobré ale nad tou stouhankou jsem se zastavila teda ... to se mi nezdá a ani bych si to tam teda nedala a kde jsou nudle (skleněné) a houby... a třebas i mrkvička (tu jsem měla zatím v každých)
Přidávám ještě mrkvičku :-) Jinak recept lepší než přímo od výrobce :-)
Pro ty, kteří shánějí potřebné ingredience mohu doporučit eshop www.prosteasijske.cz našla jsem zde vše od rýžového papíru po sojovou omáčku :-)
Vážení labužníci, závitků se dělá více druhů, dle oblastí, ale tenhle recept jsem nikde neviděl. Patří tam trošku jiné věci, např. jidášovo ucho, skleněné nudle, jarní cibulka, cibule a žádné papriky,zelí či strouhanka, má to pak úplně jinou chuť.Ale každému chutná něco jiného, tak ať se daří.
Zakladem je mlete veprove, vejce, hodne zeleniny a NUDLE (pruhledne ryzove), zbytek surovin je dle vaseho vyberu. Pochybuju ze u nas pouzivaji strouhanku, jelikoz maji uplne jine pecivo a solamyl taky netreba. Davam taky vic vajec.
Maso nijak neupravuji tepelně, prostě udělám směs z ingrediencí a poté zabalím do rýžového papíru a dám na pánev osmažit a maso se postupně udělá =) autorka receptu :) :-))
Dobrý den, mohu se zeptat, to maso předtím nijak tepelně neupravujeme..? Děkuji moc!
Nepřidávám ani vejce, ani strouhanku, zato do směsi přidávám uvařenou rýži. Nerozpadá se to ani tak. Výborné taky je, když se tam dá nadrobno nasekaná jarní cibulka.
Podle vietnamské receptury namáčíme rýžový papír do piva..tak nám to moc chutná..jinak dají se přidat sojové výhonky a skleněné nudle a z vajec jen bílky pak není potřeba strouhanka ani solamyl..