• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Čínské jarní závitky
Napište svůj komentář k receptu

Čínské jarní závitky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 30
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čínské jarní závitky
Čínské jarní závitky
Čínské jarní závitky
Čínské jarní závitky
Čínské jarní závitky
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

7 porce
    • 200
      g mleté maso
    • 200
      g bílé zelí
    • 1
      ks paprika
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 3
      lžíce jemná strouhanka
    • 1
      ks vejce
    • pepř mletý
    • sůl
    • rýžový papír
    • olej
    • worcestrová omáčka
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Z tohoo množství připravíme cca 7 větších závitků nebo 10 ks menších.
2
Nejprve si nastrouháme nebo nakrájíme bílé zelí a papriku. Do nastrouhaného obsahu přidáme mleté maso, lžičku soli, pepř dle chuti, vejce, lžičku solamylu a pár lžic strouhanky, aby těsto nebylo řídké, ale ani moc tuhé. Vše promícháme a zakápnem worchestrem a sójovou omáčkou. Necháme odpočinout cca 10 minut, aby maso do sebe vsáklo všechny chutě. Mezitím si vememe rýžový papír a z obou stran jej potřeme teplou vodou, aby nám změkl. Do změklého papíru vkládáme směs, kterou jsme si připravili a poté závitek srolujeme tak, aby nám nikde nezůstal otvor či díra.
3
Rozpálíme si pánev s olejem, cca 1,5 cm oleje a závitky smažíme na každé straně cca 6 minut - hotové poznáme dle barvy, že budou do zlatova až jemně hněda.
4
Podáváme jako předkrm a nebo jako chuťovku. Přeji dobrou chuť =)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jarní závitky s krevetami, bylinkami a zeleninovými nudlemi

Jarní závitky s krevetami, bylinkami…

Jarní duhové závitky

Jarní duhové závitky

Jarní závitky

Jarní závitky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hanapac | 23. 4. 2017 05:50

    Nejhorší recept, který byl kdy na tyto závitky napsán. Tato varianta je zpackána v české kuchyni, kde kuchařka závitky zaplácala vším, co doma našla a co si myslela, že tam patří................. Ale tohle se závitky nemá nic společného :-D

  • Ferko | 14. 12. 2016 01:43

    nahodou ja som ich mal v restike tiez se zelim a boli vyborne

  • verca | 21. 1. 2016 13:40

    vůbec se tak nedělají tedy aspon suroviny.Dělám závítky cely život.A naučení od vietnamcu,chybí nudle tenke,vajíčka,žádná strouhanka.žádné zelí,cibule,houby jidášové,Kdo to to vařil? A papíry se namáčí ve vodě s pivem. ;-)

  • Jirka | 23. 10. 2014 16:14

    Doporučil bych přejmenování receptu na ,,české jarní závitky''. Dvě třetiny ingrediencí jsou evropské, které se k tomuto vůbec nepoužívají. To je jak kdyby na asijském webu byl recept s názvem ,,česká svíčková'' kde místo knedlíku by byly nudle, omáčka z mořských řas, jako maso ryba v kokosovém mléce a na ozdobu trochu brusinek. Pak nemáme být za kulinářské analfabety. :-D

  • mihal | 17. 10. 2014 18:46

    Ještě jsem neviděl používat worcestrovou omáčku se sojovou, to je tedy zhovadilost. Ještě k tomu v čínských závitcích.:DDDD

  • KIKI | 31. 7. 2014 12:10

    :-\ dumám nad tím dlouho, ale ať jsem měla jakékoliv závitky paprika v nich nebyla ;-) nic ve zlém může to být dobré ale nad tou stouhankou jsem se zastavila teda ... to se mi nezdá a ani bych si to tam teda nedala a kde jsou nudle (skleněné) a houby... a třebas i mrkvička (tu jsem měla zatím v každých)

  • Lucie | 28. 5. 2014 20:06

    Přidávám ještě mrkvičku :-) Jinak recept lepší než přímo od výrobce :-)

  • Janička | 8. 4. 2014 21:57

    Pro ty, kteří shánějí potřebné ingredience mohu doporučit eshop www.prosteasijske.cz našla jsem zde vše od rýžového papíru po sojovou omáčku :-)

  • Honza | 30. 4. 2013 11:49

    Vážení labužníci, závitků se dělá více druhů, dle oblastí, ale tenhle recept jsem nikde neviděl. Patří tam trošku jiné věci, např. jidášovo ucho, skleněné nudle, jarní cibulka, cibule a žádné papriky,zelí či strouhanka, má to pak úplně jinou chuť.Ale každému chutná něco jiného, tak ať se daří.

  • Elldemai | 25. 1. 2013 01:46

    Zakladem je mlete veprove, vejce, hodne zeleniny a NUDLE (pruhledne ryzove), zbytek surovin je dle vaseho vyberu. Pochybuju ze u nas pouzivaji strouhanku, jelikoz maji uplne jine pecivo a solamyl taky netreba. Davam taky vic vajec.

  • Helenka | 5. 10. 2011 12:22

    Maso nijak neupravuji tepelně, prostě udělám směs z ingrediencí a poté zabalím do rýžového papíru a dám na pánev osmažit a maso se postupně udělá =) autorka receptu :) :-))

  • terorek | 25. 8. 2011 20:51

    Dobrý den, mohu se zeptat, to maso předtím nijak tepelně neupravujeme..? Děkuji moc!

  • CatherineLau
    CatherineLau | 18. 8. 2011 18:29

    Nepřidávám ani vejce, ani strouhanku, zato do směsi přidávám uvařenou rýži. Nerozpadá se to ani tak. Výborné taky je, když se tam dá nadrobno nasekaná jarní cibulka.

  • kikiclak | 8. 6. 2011 14:29

    Podle vietnamské receptury namáčíme rýžový papír do piva..tak nám to moc chutná..jinak dají se přidat sojové výhonky a skleněné nudle a z vajec jen bílky pak není potřeba strouhanka ani solamyl..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Smažení Čína Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Jemná strouhanka Mleté maso Olej Paprika Pepř mletý Rýžový papír Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vejce Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Pomazánka z droždí a vajec

Pomazánka z droždí a vajec

Chudí rytíři

Chudí rytíři

Mandarinkové řezy

Mandarinkové řezy

Zeleninová rýže

Zeleninová rýže

Jablečné (mini) palačinky

Jablečné (mini) palačinky

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Květákový salát nebo pomazánka

Květákový salát nebo pomazánka

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

80
Dýňová tortila
Dýňová tortila
37
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
30
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
27
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
25
Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí
Pečené vepřové plátky v…

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Šíp ztratil všechnu sílu? Rozhodnutí je definitivní

Šíp ztratil všechnu sílu? Rozhodnutí je definitivní

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Lenka Graf slavila padesátiny: Juchalo se na Hradě!

Lenka Graf slavila padesátiny: Juchalo se na Hradě!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

Další doporučené recepty:

Čínská sladkokyselá omáčka
Čínská sladkokyselá omáčka
Čínská svíčková
Čínská svíčková
Čínské čtverečky
Čínské čtverečky
Čínské masové placičky alá Zita Kabátová
Čínské masové placičky alá Zita Kabátová
Čínské nudle s kuřecím masem III.
Čínské nudle s kuřecím masem III.
Čínské nudle s masem a žampióny
Čínské nudle s masem a žampióny
  • Recepty.cz
  • Čínské jarní závitky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact