Vše dáme do tlakáče, promícháme vařečkou a na mírném ohni vaříme 1 hodinu. Ještě teplé maso buď dáme do uzavíratelné nádoby a dáme do lednice pro rychlou spotřebu - týden vydrží určitě nebo dáme do sklenic a 1/2 hod. zavařujeme při 100 °C.
2
Chutná opravdu jako dříve prodávané čínské konzervy.
Vidím, že tento výborný recept již dlouho nikdo nekomentoval. Dělám již léta. Jen trošku upravený. Na 1 kg prorostlejšího bůčku dávám 0,5 kg vepř. plecka. Z bůčku odkrojím kůži, pokrájím jej na kostky široké cca 3 cm, plecko pokrájím na kostky 2x2 cm, vložím do tlakového hrnce i s kůží z bůčku, přidám sůl / o půl čaj. lžičky více/, místo rychlosoli 2 čaj. lžičky mletého cukru / na doporučení řezníka /. Po uvaření kůži z bůčku vyjmu / dám pejskovi / a maso mírně rozšťouchám kvedlačkou, plním do zavařovacích sklenic, uzavřu a pro jistotu zavařuji asi 1 hod. Ostatní podle receptu.
Používám nejraději za studena na chléb s cibulí, ale také na těstoviny, do francouzských brambor.
Majka Rončáková
|21. 4. 2008 13:31
Kolegyně to dělala z úplně libového bůčku, ale aby ta "vepřovka" nebyla tak suchá, radila bůček méně libový.
Jana Kutačová
|21. 4. 2008 09:22
Mám ještě jeden dotaz..o) Dalo by se použít i jiné vepřové maso než bůček(např. plecko , krkovice)nebo je ten bůček opravdu nutný?Nebo jestli bych mohla aspoň polovinu nahradit jiným masem?Děkuji.o))
irena barbulakova
|20. 4. 2008 12:08
maso jsem připravila a zavařila podle vašeho receptu,je lepši uvařit hned dvě davky protože zmizi rychle.Je to vynikající
Květa B.
|27. 8. 2007 20:59
Praganda se sežene v Makru, viděla jsem ji i Ternu.
DANA CHOWANIECOVA
|27. 8. 2007 13:50
pani květoslavo.kde seženu tu sul pragandu.dekuji
Květoslava B.
|26. 2. 2007 14:20
Tak odměřeno, ze dvou dávek je toho 3,4 litru.Kolik má sklenička od přesnídávky nevím,to už si musíte přepočítat.
Květoslava B.
|26. 2. 2007 11:45
Nikdy jsem to neměřila,ale momentálně to mám v tlakáči,tak se pokusím to odměřit a dám vědět.
Jana Kutačová
|26. 2. 2007 06:04
Kolik je z tohoto množství masa skleniček(např.přesnídávkových)?
Květoslava B.
|25. 2. 2007 20:08
Nevím, nezavařovala jsem, bylo to tak uvedeno v původním receptu. Já osobně bych to tak udělala a po vychladnutí uložila v ledničce.My to sníme a když máme hodně, tak rozdáme.
Anonym
|14. 2. 2007 10:30
Kvetko a pul hodiny zavarovaní stačí? Neni to málo?