• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Čínská vepřová konzerva
Napište svůj komentář k receptu

Čínská vepřová konzerva

autor: zrzka
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čínská vepřová konzerva
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      kg vepřový bůček
    • 3
      lžička sůl
    • 1
      lžička rychlosůl Praganda
    • 5
      ks nové koření kuliček
    • 5
      ks pepř celý kuliček
    • 4
      dl voda

Postup přípravy receptu

1
Vše dáme do tlakáče, promícháme vařečkou a na mírném ohni vaříme 1 hodinu. Ještě teplé maso buď dáme do uzavíratelné nádoby a dáme do lednice pro rychlou spotřebu - týden vydrží určitě nebo dáme do sklenic a 1/2 hod. zavařujeme při 100 °C.
2
Chutná opravdu jako dříve prodávané čínské konzervy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí vepřovka (vepřová konzerva)

Domácí vepřovka (vepřová konzerva)

Čínská svíčková

Čínská svíčková

Čínská rýže

Čínská rýže

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dagmar Bartolotti | 27. 9. 2012 13:59

    Vidím, že tento výborný recept již dlouho nikdo nekomentoval. Dělám již léta. Jen trošku upravený. Na 1 kg prorostlejšího bůčku dávám 0,5 kg vepř. plecka. Z bůčku odkrojím kůži, pokrájím jej na kostky široké cca 3 cm, plecko pokrájím na kostky 2x2 cm, vložím do tlakového hrnce i s kůží z bůčku, přidám sůl / o půl čaj. lžičky více/, místo rychlosoli 2 čaj. lžičky mletého cukru / na doporučení řezníka /. Po uvaření kůži z bůčku vyjmu / dám pejskovi / a maso mírně rozšťouchám kvedlačkou, plním do zavařovacích sklenic, uzavřu a pro jistotu zavařuji asi 1 hod. Ostatní podle receptu. Používám nejraději za studena na chléb s cibulí, ale také na těstoviny, do francouzských brambor.

  • Majka Rončáková | 21. 4. 2008 13:31

    Kolegyně to dělala z úplně libového bůčku, ale aby ta "vepřovka" nebyla tak suchá, radila bůček méně libový.

  • Jana Kutačová | 21. 4. 2008 09:22

    Mám ještě jeden dotaz..o) Dalo by se použít i jiné vepřové maso než bůček(např. plecko , krkovice)nebo je ten bůček opravdu nutný?Nebo jestli bych mohla aspoň polovinu nahradit jiným masem?Děkuji.o))

  • irena barbulakova | 20. 4. 2008 12:08

    maso jsem připravila a zavařila podle vašeho receptu,je lepši uvařit hned dvě davky protože zmizi rychle.Je to vynikající

  • Květa B. | 27. 8. 2007 20:59

    Praganda se sežene v Makru, viděla jsem ji i Ternu.

  • DANA CHOWANIECOVA | 27. 8. 2007 13:50

    pani květoslavo.kde seženu tu sul pragandu.dekuji

  • Květoslava B. | 26. 2. 2007 14:20

    Tak odměřeno, ze dvou dávek je toho 3,4 litru.Kolik má sklenička od přesnídávky nevím,to už si musíte přepočítat.

  • Květoslava B. | 26. 2. 2007 11:45

    Nikdy jsem to neměřila,ale momentálně to mám v tlakáči,tak se pokusím to odměřit a dám vědět.

  • Jana Kutačová | 26. 2. 2007 06:04

    Kolik je z tohoto množství masa skleniček(např.přesnídávkových)?

  • Květoslava B. | 25. 2. 2007 20:08

    Nevím, nezavařovala jsem, bylo to tak uvedeno v původním receptu. Já osobně bych to tak udělala a po vychladnutí uložila v ledničce.My to sníme a když máme hodně, tak rozdáme.

  • Anonym | 14. 2. 2007 10:30

    Kvetko a pul hodiny zavarovaní stačí? Neni to málo?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Zavařování & nakládání
Maso Ostatní Zavařování a nakládání Vepřové Dušení Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Nové koření Pepř celý Rychlosůl Sůl Vepřový bůček Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makový závin III.

Makový závin III.

Zapečený květák III.

Zapečený květák III.

Zeleninové kari

Zeleninové kari

Pohanková dobrota (2 porce)

Pohanková dobrota (2 porce)

Lehké bylinkové máslo

Lehké bylinkové máslo

Biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

106
Vanilkové semifredo
Vanilkové semifredo
101
Čertovský mls
Čertovský mls
94
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
57
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
35
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

  • Recepty.cz
  • Čínská vepřová konzerva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact