• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čínská vepřová konzerva
Napište svůj komentář k receptu

Čínská vepřová konzerva

autor: zrzka
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čínská vepřová konzerva
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      kg vepřový bůček
    • 3
      lžička sůl
    • 1
      lžička rychlosůl Praganda
    • 5
      ks nové koření kuliček
    • 5
      ks pepř celý kuliček
    • 4
      dl voda

Postup přípravy receptu

1
Vše dáme do tlakáče, promícháme vařečkou a na mírném ohni vaříme 1 hodinu. Ještě teplé maso buď dáme do uzavíratelné nádoby a dáme do lednice pro rychlou spotřebu - týden vydrží určitě nebo dáme do sklenic a 1/2 hod. zavařujeme při 100 °C.
2
Chutná opravdu jako dříve prodávané čínské konzervy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí vepřovka (vepřová konzerva)

Domácí vepřovka (vepřová konzerva)

Čínská svíčková

Čínská svíčková

Čínská rýže

Čínská rýže

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dagmar Bartolotti | 27. 9. 2012 13:59

    Vidím, že tento výborný recept již dlouho nikdo nekomentoval. Dělám již léta. Jen trošku upravený. Na 1 kg prorostlejšího bůčku dávám 0,5 kg vepř. plecka. Z bůčku odkrojím kůži, pokrájím jej na kostky široké cca 3 cm, plecko pokrájím na kostky 2x2 cm, vložím do tlakového hrnce i s kůží z bůčku, přidám sůl / o půl čaj. lžičky více/, místo rychlosoli 2 čaj. lžičky mletého cukru / na doporučení řezníka /. Po uvaření kůži z bůčku vyjmu / dám pejskovi / a maso mírně rozšťouchám kvedlačkou, plním do zavařovacích sklenic, uzavřu a pro jistotu zavařuji asi 1 hod. Ostatní podle receptu. Používám nejraději za studena na chléb s cibulí, ale také na těstoviny, do francouzských brambor.

  • Majka Rončáková | 21. 4. 2008 13:31

    Kolegyně to dělala z úplně libového bůčku, ale aby ta "vepřovka" nebyla tak suchá, radila bůček méně libový.

  • Jana Kutačová | 21. 4. 2008 09:22

    Mám ještě jeden dotaz..o) Dalo by se použít i jiné vepřové maso než bůček(např. plecko , krkovice)nebo je ten bůček opravdu nutný?Nebo jestli bych mohla aspoň polovinu nahradit jiným masem?Děkuji.o))

  • irena barbulakova | 20. 4. 2008 12:08

    maso jsem připravila a zavařila podle vašeho receptu,je lepši uvařit hned dvě davky protože zmizi rychle.Je to vynikající

  • Květa B. | 27. 8. 2007 20:59

    Praganda se sežene v Makru, viděla jsem ji i Ternu.

  • DANA CHOWANIECOVA | 27. 8. 2007 13:50

    pani květoslavo.kde seženu tu sul pragandu.dekuji

  • Květoslava B. | 26. 2. 2007 14:20

    Tak odměřeno, ze dvou dávek je toho 3,4 litru.Kolik má sklenička od přesnídávky nevím,to už si musíte přepočítat.

  • Květoslava B. | 26. 2. 2007 11:45

    Nikdy jsem to neměřila,ale momentálně to mám v tlakáči,tak se pokusím to odměřit a dám vědět.

  • Jana Kutačová | 26. 2. 2007 06:04

    Kolik je z tohoto množství masa skleniček(např.přesnídávkových)?

  • Květoslava B. | 25. 2. 2007 20:08

    Nevím, nezavařovala jsem, bylo to tak uvedeno v původním receptu. Já osobně bych to tak udělala a po vychladnutí uložila v ledničce.My to sníme a když máme hodně, tak rozdáme.

  • Anonym | 14. 2. 2007 10:30

    Kvetko a pul hodiny zavarovaní stačí? Neni to málo?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Zavařování & nakládání
Maso Ostatní Zavařování a nakládání Vepřové Dušení Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Nové koření Pepř celý Rychlosůl Sůl Vepřový bůček Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Silná česneková pomazánka na jednohubky

Silná česneková pomazánka na…

Kroužky z nivy

Kroužky z nivy

Babiččina postelová rýže

Babiččina postelová rýže

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Moravská kapsička

Moravská kapsička

Bramborový koláč s tuňákem

Bramborový koláč s tuňákem

Jednoduchá vločková polévka

Jednoduchá vločková polévka

Pivní výpečky s bramborovými noky

Pivní výpečky s bramborovými noky

Bůčková pomazánka

Bůčková pomazánka

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

98
Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)
Vepřové výpečky s…
70
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
54
Tvarohové řezy á la Klaus neboli Klausák
Tvarohové řezy á la…
39
Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak
Bůčkové výpečky se…
33
Bramborovo-kapustové placičky
Bramborovo-kapustové…

Zajímavé články

Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
AHA.cz Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Miss World Pyszková porodila: Holčička je už měsíc na světě!

Miss World Pyszková porodila: Holčička je už měsíc na světě!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

  • Recepty.cz
  • Čínská vepřová konzerva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact