• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Čínská svíčková
Napište svůj komentář k receptu

Čínská svíčková

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čínská svíčková
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hovězí svíčková
    • 1
      bílek
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      ks pórek
    • 1
      stroužek česnek
    • 500
      ml bílé víno
    • 1
      špetka zázvor - mletý
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • worcestrová omáčka
    • sůl
    • 1
      špetka cukr
    • citronová šťáva
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na hranolky, zasypeme solamylem, promícháme s bílkem a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme pokrájený pórek, česnek, zázvor, osolíme, zalijeme vínem a sójovou omáčkou a podusíme.
2
Hotový pokrm dochutíme špetkou cukru, citronovou šťávou a worchestrovou omáčkou. Podáváme buď s klasickou nebo kari rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čínská rýže

Čínská rýže

Čínská sladkokyselá omáčka

Čínská sladkokyselá omáčka

Čínská dýně

Čínská dýně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Skoli | 14. 6. 2014 22:05

    Mno nepamatuju si dobre kolik stala svickova v dobe, kdy byl pridany tento recept, ale dnes by to byla sakra draha cina... ;-) Jinak problem se svickovou nesvickovou je podle me v podstate neresitelny. Klasicka svickova, jak ji vsichni zname ma nazev svickova na smetane, coz by tedy melo byt zpravne maso ze svickove se smetanovou omackou... Nekde jsem cetl, ze ta omacka by mela byt z korenove zeleniny, coz ale presne take neurcuje, jak bude chutnat a kdyz se pise se smetanou, tak samozrejme zjemnena smetanou. Dalsi vec ale je, ze do "svickove" vlastne nikdo maso ze svickove nepouziva a asi nejlepsi a i kucharsky uznavany je hovezi zadni a mela by to tedy zpravne byt hovezi pecene na zelenine se smetanovou omackou..... Doufam, ze jste to vsichni co to ctete pochopili... Je to cele proste spatne a postavene na hlavu. Pro me je svickova ta nase klasika, ale pro nekoho i termin cinska nebo hamburska svickova je vlastne taky zpravne, pokud je pouzito maso ze svickove..( ikdyz i to je vlasne odborne pozmeneno na hovezi pecene maso) proste se da rict, ze hovezi pecene s omackou z korenove zeleniny je vlastne svickova... Klidne i tedy rajska svickova by se mohla pocitat... Tot vse... Je to proste blbost... ;-)

  • zdenka747 | 12. 12. 2012 22:43

    :-) AHOJ - TO MŮŽE BÝT VELICE ZAJÍMAVÝ RECEPT :-) :-) :-) :-) :-)

  • nepovim takyNE | 26. 2. 2008 23:33

    asi myslíte svíčkovou na smetaně , i když ta se ve skutečnosti dělá ze svíček..(ne to byl vtip)samozrejme nejlepsi je hovězí zadní

  • nepovim takyNE | 26. 2. 2008 23:33

    asi myslíte svíčkovou na smetaně , i když ta se ve skutečnosti dělá ze svíček..(ne to byl vtip)samozrejme nejlepsi je hovězí zadní

  • Anonym | 26. 2. 2008 07:31

    Vaše starosti bych chtěla mít.

  • Di | 25. 2. 2008 16:32

    Svíčková není pokrm, ale druh masa. Udělát-li maso ze svíčkové po čínsku, je to prostě čínská svíčková, i když to se smetanovou omáčkou, knedlíkem a brusinkami nemá nic společného. Panenská svíčková také nemá s jídlem, kterému říkáme lidově svíčková, nic společného.

  • Lukas Pazdera | 23. 2. 2008 16:20

    řekl bych spíš čína a né svíčková,s tou to nemá co dělat a obrázek je asi z nějaké č.restaurace

  • Anonym | 5. 10. 2007 18:04

    Nejspíš,jde o klamný recept,samy se koukněte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Adela Foxton | 28. 4. 2005 04:43

    obrazek k receptu je zavadejici. V receptu neni uveden ani hrasek, ani zampiony. nejde o omyl?

  • Kuchařka on-line | 25. 12. 2004 08:29

    V ingrediencích je uveden druh masa hovězí svíčková, proto ten název ;)

  • Anonym | 25. 12. 2004 07:38

    Je to dobré,ale nevím proč se to jmenuje svíčková,když to opravdu nemá se svíčkovou nic společného.

  • PETRA DALEKÁ | 10. 3. 2004 15:42

    Dávat do číny worchestrovou omáčku je ZLOČIN!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bílek Česnek Citronová šťáva Cukr Hovězí svíčková Pórek Rostlinný olej Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Worcestrová omáčka Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hranolky

Hranolky

Malinový koktejl

Malinový koktejl

Mleté maso se špenátem

Mleté maso se špenátem

Rychlá zelňačka III.

Rychlá zelňačka III.

Babeta (buchta)

Babeta (buchta)

Jednoduchá rajská polévka

Jednoduchá rajská polévka

Chutnější obalované řízky nebo zelenina

Chutnější obalované řízky nebo…

Pesto Rosso

Pesto Rosso

Čočkové ragú

Čočkové ragú

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

47
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
27
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
26
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
22
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
19
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
AHA.cz Strašlivá nehoda u Jiřího Mádla: Zraněné plíce i zlomeniny!

Strašlivá nehoda u Jiřího Mádla: Zraněné plíce i zlomeniny!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Aňa Geislerová hvězdou pařížské přehlídky! Zazářila po boku Jane Fondy či Andie MacDowell

Aňa Geislerová hvězdou pařížské přehlídky! Zazářila po boku Jane Fondy či Andie MacDowell

Ženy.cz Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Blesk.cz Daniela Peštová (54): Hvězdou posmrtné přehlídky Armaniho (†91)!

Daniela Peštová (54): Hvězdou posmrtné přehlídky Armaniho (†91)!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

Další doporučené recepty:

Čínská dýně
Čínská dýně
Čínská rýže
Čínská rýže
Čínská sladkokyselá omáčka
Čínská sladkokyselá omáčka
Čínské čtverečky
Čínské čtverečky
Čínské jarní závitky
Čínské jarní závitky
Čínské masové placičky alá Zita Kabátová
Čínské masové placičky alá Zita Kabátová
  • Recepty.cz
  • Čínská svíčková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact