Maso nakrájíme na hranolky, zasypeme solamylem, promícháme s bílkem a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme pokrájený pórek, česnek, zázvor, osolíme, zalijeme vínem a sójovou omáčkou a podusíme.
2
Hotový pokrm dochutíme špetkou cukru, citronovou šťávou a worchestrovou omáčkou. Podáváme buď s klasickou nebo kari rýží.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Skoli
|14. 6. 2014 22:05
Mno nepamatuju si dobre kolik stala svickova v dobe, kdy byl pridany tento recept, ale dnes by to byla sakra draha cina... ;-)
Jinak problem se svickovou nesvickovou je podle me v podstate neresitelny. Klasicka svickova, jak ji vsichni zname ma nazev svickova na smetane, coz by tedy melo byt zpravne maso ze svickove se smetanovou omackou... Nekde jsem cetl, ze ta omacka by mela byt z korenove zeleniny, coz ale presne take neurcuje, jak bude chutnat a kdyz se pise se smetanou, tak samozrejme zjemnena smetanou. Dalsi vec ale je, ze do "svickove" vlastne nikdo maso ze svickove nepouziva a asi nejlepsi a i kucharsky uznavany je hovezi zadni a mela by to tedy zpravne byt hovezi pecene na zelenine se smetanovou omackou..... Doufam, ze jste to vsichni co to ctete pochopili... Je to cele proste spatne a postavene na hlavu. Pro me je svickova ta nase klasika, ale pro nekoho i termin cinska nebo hamburska svickova je vlastne taky zpravne, pokud je pouzito maso ze svickove..( ikdyz i to je vlasne odborne pozmeneno na hovezi pecene maso) proste se da rict, ze hovezi pecene s omackou z korenove zeleniny je vlastne svickova... Klidne i tedy rajska svickova by se mohla pocitat...
Tot vse... Je to proste blbost... ;-)
:-) AHOJ - TO MŮŽE BÝT VELICE ZAJÍMAVÝ RECEPT :-) :-) :-) :-) :-)
nepovim takyNE
|26. 2. 2008 23:33
asi myslíte svíčkovou na smetaně , i když ta se ve skutečnosti dělá ze svíček..(ne to byl vtip)samozrejme nejlepsi je hovězí zadní
nepovim takyNE
|26. 2. 2008 23:33
asi myslíte svíčkovou na smetaně , i když ta se ve skutečnosti dělá ze svíček..(ne to byl vtip)samozrejme nejlepsi je hovězí zadní
Anonym
|26. 2. 2008 07:31
Vaše starosti bych chtěla mít.
Di
|25. 2. 2008 16:32
Svíčková není pokrm, ale druh masa. Udělát-li maso ze svíčkové po čínsku, je to prostě čínská svíčková, i když to se smetanovou omáčkou, knedlíkem a brusinkami nemá nic společného. Panenská svíčková také nemá s jídlem, kterému říkáme lidově svíčková, nic společného.
Lukas Pazdera
|23. 2. 2008 16:20
řekl bych spíš čína a né svíčková,s tou to nemá co dělat a obrázek je asi z nějaké č.restaurace
Anonym
|5. 10. 2007 18:04
Nejspíš,jde o klamný recept,samy se koukněte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Adela Foxton
|28. 4. 2005 04:43
obrazek k receptu je zavadejici. V receptu neni uveden ani hrasek, ani zampiony. nejde o omyl?
Kuchařka on-line
|25. 12. 2004 08:29
V ingrediencích je uveden druh masa hovězí svíčková, proto ten název
Anonym
|25. 12. 2004 07:38
Je to dobré,ale nevím proč se to jmenuje svíčková,když to opravdu nemá se svíčkovou nic společného.