• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Čínská svíčková
Napište svůj komentář k receptu

Čínská svíčková

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čínská svíčková
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hovězí svíčková
    • 1
      bílek
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      ks pórek
    • 1
      stroužek česnek
    • 500
      ml bílé víno
    • 1
      špetka zázvor - mletý
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • worcestrová omáčka
    • sůl
    • 1
      špetka cukr
    • citronová šťáva
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na hranolky, zasypeme solamylem, promícháme s bílkem a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme pokrájený pórek, česnek, zázvor, osolíme, zalijeme vínem a sójovou omáčkou a podusíme.
2
Hotový pokrm dochutíme špetkou cukru, citronovou šťávou a worchestrovou omáčkou. Podáváme buď s klasickou nebo kari rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čínská rýže

Čínská rýže

Čínská sladkokyselá omáčka

Čínská sladkokyselá omáčka

Čínská dýně

Čínská dýně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Skoli | 14. 6. 2014 22:05

    Mno nepamatuju si dobre kolik stala svickova v dobe, kdy byl pridany tento recept, ale dnes by to byla sakra draha cina... ;-) Jinak problem se svickovou nesvickovou je podle me v podstate neresitelny. Klasicka svickova, jak ji vsichni zname ma nazev svickova na smetane, coz by tedy melo byt zpravne maso ze svickove se smetanovou omackou... Nekde jsem cetl, ze ta omacka by mela byt z korenove zeleniny, coz ale presne take neurcuje, jak bude chutnat a kdyz se pise se smetanou, tak samozrejme zjemnena smetanou. Dalsi vec ale je, ze do "svickove" vlastne nikdo maso ze svickove nepouziva a asi nejlepsi a i kucharsky uznavany je hovezi zadni a mela by to tedy zpravne byt hovezi pecene na zelenine se smetanovou omackou..... Doufam, ze jste to vsichni co to ctete pochopili... Je to cele proste spatne a postavene na hlavu. Pro me je svickova ta nase klasika, ale pro nekoho i termin cinska nebo hamburska svickova je vlastne taky zpravne, pokud je pouzito maso ze svickove..( ikdyz i to je vlasne odborne pozmeneno na hovezi pecene maso) proste se da rict, ze hovezi pecene s omackou z korenove zeleniny je vlastne svickova... Klidne i tedy rajska svickova by se mohla pocitat... Tot vse... Je to proste blbost... ;-)

  • zdenka747 | 12. 12. 2012 22:43

    :-) AHOJ - TO MŮŽE BÝT VELICE ZAJÍMAVÝ RECEPT :-) :-) :-) :-) :-)

  • nepovim takyNE | 26. 2. 2008 23:33

    asi myslíte svíčkovou na smetaně , i když ta se ve skutečnosti dělá ze svíček..(ne to byl vtip)samozrejme nejlepsi je hovězí zadní

  • nepovim takyNE | 26. 2. 2008 23:33

    asi myslíte svíčkovou na smetaně , i když ta se ve skutečnosti dělá ze svíček..(ne to byl vtip)samozrejme nejlepsi je hovězí zadní

  • Anonym | 26. 2. 2008 07:31

    Vaše starosti bych chtěla mít.

  • Di | 25. 2. 2008 16:32

    Svíčková není pokrm, ale druh masa. Udělát-li maso ze svíčkové po čínsku, je to prostě čínská svíčková, i když to se smetanovou omáčkou, knedlíkem a brusinkami nemá nic společného. Panenská svíčková také nemá s jídlem, kterému říkáme lidově svíčková, nic společného.

  • Lukas Pazdera | 23. 2. 2008 16:20

    řekl bych spíš čína a né svíčková,s tou to nemá co dělat a obrázek je asi z nějaké č.restaurace

  • Anonym | 5. 10. 2007 18:04

    Nejspíš,jde o klamný recept,samy se koukněte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Adela Foxton | 28. 4. 2005 04:43

    obrazek k receptu je zavadejici. V receptu neni uveden ani hrasek, ani zampiony. nejde o omyl?

  • Kuchařka on-line | 25. 12. 2004 08:29

    V ingrediencích je uveden druh masa hovězí svíčková, proto ten název ;)

  • Anonym | 25. 12. 2004 07:38

    Je to dobré,ale nevím proč se to jmenuje svíčková,když to opravdu nemá se svíčkovou nic společného.

  • PETRA DALEKÁ | 10. 3. 2004 15:42

    Dávat do číny worchestrovou omáčku je ZLOČIN!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bílek Česnek Citronová šťáva Cukr Hovězí svíčková Pórek Rostlinný olej Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Worcestrová omáčka Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty

Buchty

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Čokoládové buchtičky s čokoládovým pudinkem

Čokoládové buchtičky s čokoládovým…

Krémová česneková cibulačka

Krémová česneková cibulačka

Meruňkový koláč z cukety

Meruňkový koláč z cukety

Rizoto s hlívou

Rizoto s hlívou

Pistáciové sušenky

Pistáciové sušenky

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

51
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
36
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
27
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
26
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
25
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…

Zajímavé články

Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za pomoci jídla?
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za…
AHA.cz Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Bartoškova (†78) rodina na rozloučení: Skrývání a tichý manévr na poslední chvíli

Bartoškova (†78) rodina na rozloučení: Skrývání a tichý manévr na poslední chvíli

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Další doporučené recepty:

Čínská dýně
Čínská dýně
Čínská rýže
Čínská rýže
Čínská sladkokyselá omáčka
Čínská sladkokyselá omáčka
Čínské čtverečky
Čínské čtverečky
Čínské jarní závitky
Čínské jarní závitky
Čínské masové placičky alá Zita Kabátová
Čínské masové placičky alá Zita Kabátová
  • Recepty.cz
  • Čínská svíčková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact