• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Čínská svíčková
Napište svůj komentář k receptu

Čínská svíčková

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čínská svíčková
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hovězí svíčková
    • 1
      bílek
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      ks pórek
    • 1
      stroužek česnek
    • 500
      ml bílé víno
    • 1
      špetka zázvor - mletý
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • worcestrová omáčka
    • sůl
    • 1
      špetka cukr
    • citronová šťáva
    • rostlinný olej

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na hranolky, zasypeme solamylem, promícháme s bílkem a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme pokrájený pórek, česnek, zázvor, osolíme, zalijeme vínem a sójovou omáčkou a podusíme.
2
Hotový pokrm dochutíme špetkou cukru, citronovou šťávou a worchestrovou omáčkou. Podáváme buď s klasickou nebo kari rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čínská rýže

Čínská rýže

Čínská sladkokyselá omáčka

Čínská sladkokyselá omáčka

Čínská dýně

Čínská dýně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Skoli | 14. 6. 2014 22:05

    Mno nepamatuju si dobre kolik stala svickova v dobe, kdy byl pridany tento recept, ale dnes by to byla sakra draha cina... ;-) Jinak problem se svickovou nesvickovou je podle me v podstate neresitelny. Klasicka svickova, jak ji vsichni zname ma nazev svickova na smetane, coz by tedy melo byt zpravne maso ze svickove se smetanovou omackou... Nekde jsem cetl, ze ta omacka by mela byt z korenove zeleniny, coz ale presne take neurcuje, jak bude chutnat a kdyz se pise se smetanou, tak samozrejme zjemnena smetanou. Dalsi vec ale je, ze do "svickove" vlastne nikdo maso ze svickove nepouziva a asi nejlepsi a i kucharsky uznavany je hovezi zadni a mela by to tedy zpravne byt hovezi pecene na zelenine se smetanovou omackou..... Doufam, ze jste to vsichni co to ctete pochopili... Je to cele proste spatne a postavene na hlavu. Pro me je svickova ta nase klasika, ale pro nekoho i termin cinska nebo hamburska svickova je vlastne taky zpravne, pokud je pouzito maso ze svickove..( ikdyz i to je vlasne odborne pozmeneno na hovezi pecene maso) proste se da rict, ze hovezi pecene s omackou z korenove zeleniny je vlastne svickova... Klidne i tedy rajska svickova by se mohla pocitat... Tot vse... Je to proste blbost... ;-)

  • zdenka747 | 12. 12. 2012 22:43

    :-) AHOJ - TO MŮŽE BÝT VELICE ZAJÍMAVÝ RECEPT :-) :-) :-) :-) :-)

  • nepovim takyNE | 26. 2. 2008 23:33

    asi myslíte svíčkovou na smetaně , i když ta se ve skutečnosti dělá ze svíček..(ne to byl vtip)samozrejme nejlepsi je hovězí zadní

  • nepovim takyNE | 26. 2. 2008 23:33

    asi myslíte svíčkovou na smetaně , i když ta se ve skutečnosti dělá ze svíček..(ne to byl vtip)samozrejme nejlepsi je hovězí zadní

  • Anonym | 26. 2. 2008 07:31

    Vaše starosti bych chtěla mít.

  • Di | 25. 2. 2008 16:32

    Svíčková není pokrm, ale druh masa. Udělát-li maso ze svíčkové po čínsku, je to prostě čínská svíčková, i když to se smetanovou omáčkou, knedlíkem a brusinkami nemá nic společného. Panenská svíčková také nemá s jídlem, kterému říkáme lidově svíčková, nic společného.

  • Lukas Pazdera | 23. 2. 2008 16:20

    řekl bych spíš čína a né svíčková,s tou to nemá co dělat a obrázek je asi z nějaké č.restaurace

  • Anonym | 5. 10. 2007 18:04

    Nejspíš,jde o klamný recept,samy se koukněte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Adela Foxton | 28. 4. 2005 04:43

    obrazek k receptu je zavadejici. V receptu neni uveden ani hrasek, ani zampiony. nejde o omyl?

  • Kuchařka on-line | 25. 12. 2004 08:29

    V ingrediencích je uveden druh masa hovězí svíčková, proto ten název ;)

  • Anonym | 25. 12. 2004 07:38

    Je to dobré,ale nevím proč se to jmenuje svíčková,když to opravdu nemá se svíčkovou nic společného.

  • PETRA DALEKÁ | 10. 3. 2004 15:42

    Dávat do číny worchestrovou omáčku je ZLOČIN!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bílek Česnek Citronová šťáva Cukr Hovězí svíčková Pórek Rostlinný olej Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Worcestrová omáčka Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí salát III.

Kuřecí salát III.

Drobenka na ovocný koláč

Drobenka na ovocný koláč

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Pikantní vepřové se smaženou rýží

Pikantní vepřové se smaženou rýží

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Bramborové nočky s medvědím česnekem

Kefírový koláč s ořechy

Kefírový koláč s ořechy

Jednoduché cappuccino řezy

Jednoduché cappuccino řezy

Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Doporučujeme

35 minut
Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

30
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Rybízová marmeláda II.
Rybízová marmeláda II.
25
Dýňová tortila
Dýňová tortila
25
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…

Zajímavé články

Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
AHA.cz Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Ženy.cz Nakupujete na cestách jako turista? Tady je návod, jak to dělat líp (a bez kýče)

Nakupujete na cestách jako turista? Tady je návod, jak to dělat líp (a bez kýče)

Blesk.cz Eliška a Damián se vrací na obrazovky: Seriálový debakl si vyprosili diváci!

Eliška a Damián se vrací na obrazovky: Seriálový debakl si vyprosili diváci!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Další doporučené recepty:

Čínská dýně
Čínská dýně
Čínská rýže
Čínská rýže
Čínská sladkokyselá omáčka
Čínská sladkokyselá omáčka
Čínské čtverečky
Čínské čtverečky
Čínské jarní závitky
Čínské jarní závitky
Čínské masové placičky alá Zita Kabátová
Čínské masové placičky alá Zita Kabátová
  • Recepty.cz
  • Čínská svíčková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact