g
jidášovo ucho
(5-10g) - sušené (černá asijská houba)
2
kostka
masox
sojová omáčka
ústřicová omáčka
olej
voda
Postup přípravy receptu
1
Jidášovo ucho namočíme na půl hodiny do vody, aby houba nabyla na objemu. Potom ji pokrájíme na menší kousky.
2
V hrnci uvaříme silný vývar z kousků masa a hub s přidáním zeleninového bujonu (1-2 l). Houby by se měly vařit zhruba 30 minut, což stačí i masu.
3
Když je vývar hotový, rozpálíme ve vedlejším hrnci lžíci oleje a orestujeme najemno nakrájený ostrouhaný zázvor. Zalijeme vývarem, přidáme na plátky nakrájenou mrkev a pórek.
4
Až bude mrkev téměř měkká, přidáme skleněné nudle, které jsme před tím namočili na 10 min. do vody. Na závěr vmícháme jedno celé vejce.
5
Na talíři dochutíme sojovou nebo ústřicovou omáčkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Martin Tesla
|15. 8. 2008 13:49
miluji Asijskou kuchyni a tento recept je velmi povedený,to vejce tam být má a musí,o tom žádná...já tuto polévku dělám do červena pod názvem Pekingská...váš recept je boží!!!Martin
Mila Tischer
|10. 8. 2008 19:18
Obdobnou polevku delam jiz nekolik let, ovsem bez zazvoru, ten nesnasim, a bez vejce. Vejce v mem receptu nebylo. Je to rychla, chutna, zajimava polivka!